Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kadetGSI BMW 525 E34 Strachosław | 2008-03-08 19:07:58 Dzięki . Właśnie tak odpowietrzam. Ale co dwa dni silnik mi się przez to grzeje. A ta nieszczelność to chyba przez nadmiar płynu. Myślałem że ma być po kreskę na zbiorniczku ( jak silnik zimny) i przez to mi chyba wyrzycało nadmiar płynu. W poniedziałek zmienię chłodnicę i zobaczymy. |
Mandrax BMW Friend BMW E-32 750iL V12 Chełmno | 2008-03-08 19:35:20 Może tylko pozornie sie Tobie grzeje silnik... Jak wskazówka dochodzi Tobie na czerwone tło to nie masz takiego efektu że jak pogazujesz auto pare razy to temperatura opada??? To wcale nie oznacza że silnik się grzeje (masz powietrze w układzie i to to właśnie powietrze myli czujnik bo jak wiadomo opary mają wyższą temperaturę) więc jeszcze nie ma tragedii. Jak chcesz to mam dobrą chłodnicę oddam ją za 6-cio pak piwa nie ma tylko tej śrubki do odpowietrzania ale to masz w swojej... pozdrawiam |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2008-03-08 23:39:11 Syk przy odkręcaniu korka to prawidłowy objaw.
Ma być pod kreskę na zimnym, czyli około połowa zbiorniczka. Czasem trzeba kilka razy odpowietrzyć do pełnego odpowietrzenia. Przegrzewa się silnik? |
kadetGSI BMW 525 E34 Strachosław | 2008-03-09 19:38:33 Jak temperatura silnika rośnie to chłodnica jest zimna ()czyli zamiast płynu w niej jest powietrze) po odpowietrzeniu wszystko wraca do normy |