Dzięki BeeMWe za dobre chęci! Uratowałeś honor tego Forum
Zgadzam się z Tobą, że postąpiłem trochę crazy ale... kiedy spojrzałem w te xenonowe oczęta (bez ringów) to juz tylko katastrofa mogła mnie zniechęcić do kupna tego auta. Sam sprawdziłem tyle ile mogłem (nie jestem mechanikiem, ale jeżdżę samochodami już dobre 20 lat), tzn zawieszenie nie stuka zanadto, silnik "pali" za jednym dotknięciem, biegi wchodzą płynnie i bez szarpnięć. Nie ma też najmniejszego śladu ingerencji blacharza. Sprzedający poinformował mnie, że odłączył od systemu przepływomierz. Musiał tak zrobić (tak mówił) bo samochód "muliło". Przeczytałem kilka informacji na ten temat na forum i potwierdziło się, ze przepływka może być przyczyną takiego zachowania. Mam juz nową, ale... nie wiem, czy jestem w stanie ją sam zamontować. Zresztą... nie mam na to warunków - brak garażu, narzędzi, parking pod blokiem
Miałem nadzieję, że ktoś w okolicy (niekoniecznie Starachowice - niedaleko są przeciez Kielce, Radom, Skarżysko czy Ostrowiec) zechce mi pomóc (oczywiście nie chodzi mi o naprawianie za friko) i przynajmniej porówna stan mojego auta z podobnym, z którym miał (ma) do czynienia. Chciałem tez znaleźć właśnie przez "polecenie" dobrego mechanika, który zaopiekowałby się moim samochodem. Chciałbym naprawdę przywrócić mu pełen blask i sprawność.
Może jeszcze ktoś się odezwie i zaoferuje swą pomoc (know-how)?
Pozdrawiam
Witek