Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotroski05 Sympatyk FEFK BMW E36/Romet K125/S ... Łukowa | 2007-07-01 22:50:29 Tak jak w temacie chciałem się poradzić czy rozejżeć się za oryginalnymi przewodami tymi plastikowymi na zatrzask? Chodzi o to że jak z kolegą wymienialiśmy pompkę paliwa to ten tak odpinał te plastikowe przewody że musieliśmy je zastąpić zwykłymi wężykami zbrojonymi. Puźniej porzyczyłem nieświadomie że mogą być mi jeszcze potrzebne porzyczyłem je innemu koledze a ten debil je zniszczył. Te przewody niewytrzymują takiego scisku między bakiem a blachą auta. Są grubsze od fabrycznych ale po pewnym czasie się poprostu rozchodzą i sączy się z nich benzynka. Raz już to własnie miałem. Jakos miesiąc po załozeniu ich, a dzisiaj ponownie. Dziś założyłem inne, takie gumowe przewodziki jak w pompce zwykłej do pompowania. Czy te już będą poprawnie funkcjonować na dłuuugie lata? Czy tak jak te wężyki będą śliwić po pewnym czasie? Może ktoś ma własnie na zbytku? Jak by cos to mam 1.6 EFI i potrzebę aby uzbroić się w przewody. Czekam na rady. |
maciek701 Sympatyk FEFK Tychy | 2007-07-03 10:52:29 heh, na Twoim miejscu rozejrzalbym sie za oryginalami, bo takie domowe patenty to sa dobre co najwyzej do kibelrury nie igraj z losem. |
zeberko Sympatyk FEFK Vectra C caravan Częstochowa | 2007-07-04 08:28:06 Nowy 1 przewód to koszt powyżej 100 zł, zawsze można kupić używkeale trzeba pamietac ze wystepuja 2 rodzaje końcówekna końcach węzy. |
piotroski05 Sympatyk FEFK BMW E36/Romet K125/S ... Łukowa | 2007-07-04 21:39:53 co? aż tyle za kawałeczek przewoda? Ford chyba przesadza czasem z cenami.... |