Skrzynia automatyczna w 131/132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko , a mianowicie czy możecie mi coś powiedzieć na temat skrzyni automatycznej w argentach, pozatym że były , chodzi mi jak to się sprawowało i wogóle, jakie osiągi i takie tam za info dzięki

jezdzilem argenta 2.0 na automacie, wrazenia bardzo pozytywne, mimo ze auto bylo w ogolnym stanie zlym sama jazda byla przyjemna, dynamika odziwo dosc dobra{duzo zalezy od stanu samej skrzyni automatycznej} tylko troche wolny ten automat{w sensie redukowania przy naglym wcisnieciu gazu} w poownaniu z automatami z lat 90 tych....
jak sie trafi zadbany automat to moze byc ciekawa opcja dla leniwych

Miałem okazję pojeździć troszkę f132 na automacie, skrzynia spisuje się bardzo dobrze, zmiany biegów bez szarpnięć, dynamika auta nieznacznie ustępuje autu ze skrzynią manualną. Ja też w przyp. tego auta, jak Bartek w przyp. Argenty, miałem wrażenie, że nieco za wolno następuje redukcja przy wciśnięciu gazu w podłogę. Ale generalne wrażenia baaardzo pozytywne.

Witam

Poszukuję skrzyni biegów automat do Fiata 131 Mirrafiori poj. 1600 cm3 rok produkcji 1976.
Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mógłbym szukać.

Pozdrawiam
Andrzej_M

Trudno sprawa, trzeba czekać i obserwować rynek 132 i Argenty. A może coś więcej o twym autku: miałeś juz automat i się wysypał, czy jak ?

Witam!
Jeszcze nie tak dawno ktos z Białegostoku miał na sprzedaż automatyczną skrzynie biegów z Argenty.
Przeszukaj allegro, kto z Białego sprzedawał czesci do Argi. Moze Ci sie uda znaleźć....
Pozdrawiam!

Wik

Karbo JEZOR CI KIEDYS UTNA !!

[ wiadomość edytowana przez: borysirl dnia 2006-12-18 18:19:58 ]

siema!
ile oleju hydraulicznego wchodzi w skrzynie autamatyczną??
bo chce wymienić i nie wiem ile kupić??
aha i ile litr takiego kosztuje +- ??