MotoNews.pl

Skrzynia - 5 bieg problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po dlugiej nieobecnosci.

Nie mam juz sily do skrzyni. Na poczatku 2006 roku wymienilem skrzynie z 4 na piatke od 2107 i po okolo 6 miesiacach padl 5 bieg. Pod koniec zeszlego roku byla naprawa wymiana kola zebatego 5 biegu + jakas inne kolo zebate i synchronizatorow no i wszystko bylo cacy do dzisiaj chcialem wrzucic 5 bieg i wyskakuje gdy wrzucam na sile znaczy dociskam drazek to zaczyna zgrzytac. 5 wytrzymala 4 miesiace a byla wrzucana sporadycznie okolo 2 razy na dzien i na odcinku okolo 2 kilometrow i co 3 weekend na dluzej. Nie wiem co z tym zrobic. Wyjecie skrzyni jest drozsze niz nowa i pewnie bedzie to samo.

hmmm ciekawa sprawa...
kiedyś też chciałem montowac 5-tke z 2107 ale sobie spokój dałem właśnie ze wzgledu na komplikacje i ewentualne zachowanie po...
spróbój opisac ten poroblem na http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum.php?f=13
bo tutaj przez te głupie denerwujące reklamy juz chyba nikt nie zagląda

Witam serdecznie!!!
Miałem również 5 z 2107 w swojej Nivce, ale niestety również miałem problemy z piątym biegiem. Wyskakiwał. Niestety poddałem się i nie naprawiłem tego. koszt części zamiennych przewyższał zakup kolejnej używanej skrzyni więc dałem sobie spokój

A Ty jeszcze żyjesz?????

A nivka to pewnie już na żyletkach

Ja żyję, a nivka znalazła nowego właściciela i ma się dobrze . Ja rozglądam się za czymś nowym

O pozbyłes się nivki - padłeś - więc nasz zakład o bak paliwa wygrywam ja

ehh jak to nudno wciąż wygrywać