Charakterystyka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesć Forumowicze
Jak w temacie - czy wiecie gdzie znaleźć wykres charakterystki silnika Forda Scorpio V6 2.9i 24V?
Mam na myśli przebieg krzywej mocy i momentu obrotowego.
Czy Jesteście w stanie pomóc? Bo ja szukam i nie mogę wyszukać... Pozdro, Jarek

Cytat:
2007-08-28 18:15:24, jaroz pisze:
Czesć Forumowicze Jak w temacie - czy wiecie gdzie znaleźć wykres charakterystki silnika Forda Scorpio V6 2.9i 24V? Mam na myśli przebieg krzywej mocy i momentu obrotowego. Czy Jesteście w stanie pomóc? Bo ja szukam i nie mogę wyszukać... Pozdro, Jarek

Czy nikt nie wie...???

Na każdej hamowni.... trzeba jechać i zbadać, uniwersalnych nie ma.

Cytat:
2007-08-28 21:35:37, Jacekm_ pisze:
Na każdej hamowni.... trzeba jechać i zbadać, uniwersalnych nie ma.

Ale chodzi o fabryczny wykres...

Siemasz kolego mozna to obliczyć..
i później samemu sporzadzić wykres.... potrzeba Ci bedzie do tego pare danych technicznych przełożenia skrzyni biegów na poszczególnych biegach wymiary samochodu przełożenie przekładni głównej i chyba coś tam jeszcze było...... cały dzień z takimi obliczeniami schodzi ale da sie... ja radze poszukac po bibliotekach/księgarniach dobrej ksiązki o fordach czasami mozna coś wyszukać na necie czegos takiego NIE MA (ja tez długo szukałem i na marne) Powodzenia

co prawda to nie wykres ale może Ci sie przydać jesli jesczcze nie wiesz wszysktieog o swoim wozie

Cytat:
2007-08-30 18:11:15, krysti612 pisze:
Siemasz kolego mozna to obliczyć.. i później samemu sporzadzić wykres.... potrzeba Ci bedzie do tego pare danych technicznych przełożenia skrzyni biegów na poszczególnych biegach wymiary samochodu przełożenie przekładni głównej i chyba coś tam jeszcze było...... cały dzień z takimi obliczeniami schodzi ale da sie... ja radze poszukac po bibliotekach/księgarniach dobrej ksiązki o fordach czasami mozna coś wyszukać na necie czegos takiego NIE MA (ja tez długo szukałem i na marne) Powodzenia

Hmmm, niby można, ale jakoś nie mam cierpliwości do takich obliczeń...Ale dzięki za poradę

Cytat:
2007-08-30 19:04:54, uli_871 pisze:
co prawda to nie wykres ale może Ci sie przydać jesli jesczcze nie wiesz wszysktieog o swoim wozie

Oj wiem wiem, miałem już kiedyś takie auto...
A wykres chciałem po to aby porównać swoje odczucia z tym co jest wg fabryki