Głośniki czy warto kupić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak myślicie czy opłaca się kupować te głośniczki??

najbardziej to mi zależy na tych przejściówkach na 165mm
czy wogóle ktoś słyszał o tej firmie Dax czy może nie zawracać sobie nimi głowy i wziąść ten zestaw z głośnikami phonocar?

link do aukcji allegro

[ wiadomość edytowana przez: solak dnia 2007-07-22 22:21:07 ]

Nie polecam takich wynalazków...

a ten zestaw tyko z głośnikami phonocar yline? słyszałem że dość dobrze sobie radzą, miał ktoś z nimi doczynienia?

Przejściówki kupisz za około 60 zł para. A te głośniczki to dolna półka, choć 10 z tej firmy sprzedawały się swojego czasu całkiem nieźle. To tnie głośniki dla niewymagających. Choć lepiej zrobione niż połowa badziewia dostępnego na rynku. To chińszczyzna markowana przez polską firmę.
Lepiej kupić przejściówki i dołożyć jakieś porządniejsze głośniki.

Ja mam yline od dwoch tygodni (woofer + syczki) i musze powiedziec ze naprawde niesamowite brzmienie maja sa moze nieco cichsze od np. pionierow, ktore mialem wczesniej ale za to dzwiek jest o niebo lepszy

Ja moge ci polecic glosniki marki JBL jesli zalezy ci na ladnym brzmieniu i dobrym basie, ktore niestety ale trzeba zamontowac w tylna polke, gdyz sa rozmiarow 6x9". Ja za swoje tydzien temu w sklepie dalem 180 zl i nie ma porownania do tego co w standardzie am do tego przestala mnie draznic tylna polka podskakujaca na kazdej nierownosci.
Te glosniki mialyby jakikolwiek sens gdyby kosztowaly 50 zl za 2 sztuki , bo troche dolozysz i glosniki MAGNATA kupisz.

Ja kupilem takie glosniki

http://allegro.pl/item214574803_jbl_cs_3196_3_drozne_210w_bonus_od_ss_raty_.html.

Szkoda twojej kasy na to badziewie DAX czy te drugie.
U mnie to gra na seryjnym radiu Forda CD 6000 i niezle sobie radzi, brakuje tylko LOUD czyli podbicia basow.

Nie chciałem zakładać nowego wątku więc piszę tutaj Chcę założyć w moim MKVII głośniczki systemowe z przodu 165mm. Może ktoś ma któryś z wymienionych niżej modeli bądź ma porównanie jak one grają i mi doradzi troszeczkę co kupić. Kasy póki co za dużo nie przeznaczam i chcę aby grało lepiej niż te oryginalne
Magnat Classic
Blaupunkt Velocity
Magnat Power Plus
z góry dzięki za podpowiedź

A ja proponuje inwestować w bardziej znane marki jak JBL, Infinity, Pioneer albo stosunkowo tani i dobry Hertz, a nie eksperymentować z jakimiś wynalazkami bo szkoda kasy, czasu i nerwów. Lepiej wydać raz więcej, ale cieszyć sie dobrym i czystym dźwiękiem.

Hertz'a miał suba i nie byłem zadowolony z tego jak grał kiedyś w poprzednim autku miałem jajeczka Lanzara i one grały naprawdę ładnie. Czyli radzicie aby JBL kupić raczej.. może to i dobre chociaż miałem prawie cały system nagłośnienia oparty na blaupunkcie i tez nie narzekałem ale thx za info

Panowie, JBL to syf masowy klasy średniej,
a hertz Ci nie grał bo pewnie nie miał wystarczającego zasilenia.

Z tych co podałeś blampunkt jest jednym z lepszych opcji,

Przedstaw budżet na początek

Pozdrawiam!

Mam zamiar niedużo wydać, więc nie spodziewam się high endowych zestawów, które niewiadomo jak będą grały Max cena to 250 zł... oczywiście za tą cenę chciałbym dostać zestawik odesparowny. nie chce budować i inwestować w tym autku w niewiadomo co bo jeszcze je sprzęt przeżyje
Sub podpięty był pod wzmacniaczyk u(mi) i raczej niczego mu nie brakowało, chociaż mogę się mylić

[ wiadomość edytowana przez: _KanaR_ dnia 2007-08-30 16:40:46 ]

Cytat:
2007-07-23 06:18:09, Inferno pisze:
Ja mam yline od dwoch tygodni (woofer + syczki) i musze powiedziec ze naprawde niesamowite brzmienie maja sa moze nieco cichsze od np. pionierow, ktore mialem wczesniej ale za to dzwiek jest o niebo lepszy

Ja wręcz przeciwnie, czyli nie byłem zadowolony, zadowolony byłem dopiero jak je sprzedałem i kupiłem Signaty.
Dla mnie te Phonocary mają bardzo słabe niskie tony - mimo wygłuszenia i pierścieni nie dało się nic z nich wycisnąć.
U mnie grały pod samym radiem.

Podbiję wątek i przy okazji spytam się czy taki zestawik warto kupić, bo chyba pojadę w całości po blaupunkcie - jakoś lubię tą firmę

Wzmacniacz
Skrzynka
Głośniki przód
Dystanse są już w drodze

Radyjko tez mam blaupunkcika... Na "papierze" wygląda t ow miarę i taki cały komplet nie wyniósłby mnie za wiele

edit: Dobra już wszystko wiem wystarczyło poszukać dokładnie na forum dzięki

[ wiadomość edytowana przez: _KanaR_ dnia 2007-09-04 12:00:29 ]

Głośniki systemowe kupione, zamontowane na dystansach już są pierwszy odsłuch bez dokładnych ustawień na radyjku i wrażenia... szok normalnie, niebo a ziemia za tą kasę z czystym sumieniem mogę polecić ten zestawik. Pasowałoby jeszcze drzwi wygłuszyć ale to już kiedyś tam może zrobię

Cytat:
2007-09-19 14:44:52, _KanaR_ pisze:
Głośniki systemowe kupione, zamontowane na dystansach już są pierwszy odsłuch bez dokładnych ustawień na radyjku i wrażenia... szok normalnie, niebo a ziemia za tą kasę z czystym sumieniem mogę polecić ten zestawik. Pasowałoby jeszcze drzwi wygłuszyć ale to już kiedyś tam może zrobię

trzeba było od wygłuszenia zacząć, dopiero wtedy poznasz różnicę między niebem a ziemią

wiem wiem ale kaski póki co nie ma na maty (duuużo wydatków na essiego miałem w ostatnim czasie ) i dlatego z wygłuszeniem musze sie wstrzymać wiem jaka to jest róznica bo u ojca są wygłuszone drzwiczki i to jest niebo a ziemia konkretne hehe