Pytanie - buja w zakretach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy są jakies twarde sprerzyny do mk7 tył ?Naprzyklad czy kombi ma mocniejsze twardsze sprezyny tył? Wquwia mnie strasznie noszenie tylu w zakretach powyrzej 100km/h , jak sie tego pozbyc. Takei uszucie jakby nagle w zakrecie opona sie skladala/uginała , az odrychowo lekko sie prostuje/kontruje kierownica. A moze to kwestia amortyzatorów? Nie stac mnie na jakies gwinty zresztą nie chce go nisko posadzic. Jakies pomysły?
Wszystkie essi tak mają ? Zastanawiam sie tez czy to nie sprawka miekkich rantow opon tzn za wysokich (195/65 r15).

[ wiadomość edytowana przez: pablonet dnia 2006-05-30 15:39:08 ]

łooo, oponę to masz sporą... to może być przez to

Przyszło mi do głowy tyle, żeby to sprawdzić, że możemy podmienić koła. Ja mam co prawda 16" nie 15", ale jeśli na moich przejdzie, to znaczy że czekała by Cię wymiana opon Nie dość że masz kawał boku opony, to jeszcze całe auto masz sporo wyżej...

Ja proponuje zaczaćod rzeczy najtańszych czyli Coś Takiego. Miałem podobne wrażenia co do jazdy swoją kombicą (co prawda na niższych oponach bo 195/50/r15) , a od czasu kiedy zrobiłem tuning za 16 zeta , charakterystyka jazdy znacznie sie poprawiła. Myśle ze możesz sprobować takiego rozwiązania, zwłaszcza w momencie gdy nie masz kasy na porządny zawias.

Jak coś to pisz na priv to udziele ci dodatkowych informacji.

pzdro

Kolega dal na poczatek dobry pomysl Sam niebylem do tego przekonany ale jednak po zalozeniu takich gum cos sie poleprzylo a jesli to niepomoze to raczej amorki Ja tez tak mialem i o poslizg niebylo trudno Narazie mam zmieniony przod i warunki jazdy znacznie sie poprawily pozdro

Witam
Zastanowiłbym się nad wymianą łożysk tylnych kół skoro tak mocno "zachodzi"przy skręcie u ojca też tak było a jak wymienił to niebo a ziemia.
Pozdrawiam

żadne łożyska !!! na 99% to luzy na tulejach wahaczy przednich, mały koszt- mniejsza tuleja 13zł, większa 16zł i kogoś kto to wymieni za niewielkie pieniądze.

oczywiscie tylko tuleje wachaczy u mnie bylo to samo z lewej mi sie wybija juz drugi raz wymienialem koszt tak jak kolega nizej pisze 30 zloty plus ewentualnie 30 za robote