Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-21 21:44:21 Z racji tego , że masz gaz zacząłbym od wymiany:
1. cewki w aparacie zapłonowym (ok.25zł) 2. przewodów zapłonowych na jakieś konkrety (z uwagi na swoje praktyczne doświadczenia z czystym sumieniem polecam TESLA) 3. świece ! ..nastukanie 40kkm na gazie (jeśli nie są to platyny albo coś w tym stylu to zdecydowanie ..za dużo!) -BRISK SILVER..sprawdzi się doskonale 4.kopułka i palec również....niewielkie koszty a pewność duża |
newage Espero Warszawa | 2007-10-21 21:55:21 Aha...
Czyli zamówione przeze mnie kable sentechy... odmówić... ? Niby są właśnie do instalacji gazowych... ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-10-21 21:58:24 Są tak gówniane, że szkoda gadać.
Warte uwagi są też Carol |
newage Espero Warszawa | 2007-10-21 22:00:54 Mhm... Są łatwo dostępne... czy będę musiał szukać...? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-21 22:01:25
Ja nawet nie pomyślał bym o sentechu ..nie jest to dobry pomysł Jeżeli masz wątpliwości skorzystaj z wyszukiwarki...pewnie nie znajdziesz jednej dobrej opinii o sentechach.. Kable Tesla i Brisk świece ..kupisz spokojnie tutaj -mają sklep on-line a ponieważ to jest też bezpośredni importer ...to i ceny i dostępność jest OK'..polecam : firma gdzie kupisz dobre kable i świece ..klik! |
newage Espero Warszawa | 2007-10-21 22:05:40 Ok... rozumiem.
A jeśli chodzi o tą cewkę to ona jest taka tania ? Ta jest najtańsza na allegro... i kosztuje 48 zł...http://allegro.pl/item255592125_cewka_zaplonowa_daewoo_nexia_espero.html [ wiadomość edytowana przez: newage dnia 2007-10-21 22:06:09 ] [ wiadomość edytowana przez: newage dnia 2007-10-21 22:06:39 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-10-21 22:07:54 |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-21 22:22:10
Dokładnie i precyzyjnie Natomiast...odpisz sobie z aukcji nr katalog. i w W-wie masz kilka co najmniej punktów (w tym ASO) gdzie spokojnie .."po drodze" do domu kupisz za te same lub zbliżone pieniążki.. (ale nie rozwalaj potem sam aparatu!...weś na pomoc kogoś kto to robił...bo byli tacy "szpece" co wymieniali cewkę od strony kopułki.. ) |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-22 11:48:13
nie wiem "ile powinenien" ... Ale myślę że ok.30zł ....(jak to już robił) ...do 150..jak jest "fahofcem" (od kasowania ) P.S. nie zapomnij kupić "oringa" (uszczelki) do aparatu ! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-22 18:47:32
Zrobiłeś ŹLE... ,a ja przynajmniej wiem, że nie opłaca się odpowiadać w Twoich wątkach....i tak zrobisz po swojemu .. |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-10-22 21:02:36 Jeśli chodzi o szarpanie, to winne mogą też być słabe hamulce z tyłu. Mi jedno koło w ogóle nie hamowało. Przy hamowaniu za 140km/h o mało pod ciężarówkę nie wpadłem. Brak hamowania i trzęsąca się kierownica. Teraz pomimo tych samych tarcz (lekko krzywych) jest w porządku.
Co do świec i przewodów. Jakis czas temu też je wymieniałem. Na tym forum polecono mi świece Brisk Silver (koszt na allegro z przesyłką 45zł) i przewody NGK (z przesyłką 100zł). Na razie jest wszystko OK, ale przejechałem dopiero jakieś 2-3 kkm od wymiany. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-22 23:06:16
dobra...jeszcze raz....ostatni chyba... Nie kumam Cię kompletnie Dałem Ci link do sklepu on-line w którym mogłeś kupić zarówno tanie porządne świece, jaki i porządne kable ...i pewnie miałbyś to w chacie za 2 dni... ale co tam ...Postanowiłeś zrobić SOBIE na złość...Twoja sprawa Za to teraz....masz kupić (bo nie masz już ciekawszego wyjścia) ...najlepiej kompletną obudowę i czujnik do niej.... Ciężko Ci będzie tym razem zrobić sobie na złość....no ale zawsze możesz jeździć z tym próchnem aż wybuchnie wszystko... Mogę Ci znaleźć namiar gdzie będzie najdrożej i najdłużej...bo widać że tak lubisz ... (sorki ale ...NMSP)... Michał ...CICHO!....nie masz nic do gadania boś najpierw wywalił z życiorysu "Wisienka", a potem do śmietnika "ulubioną" i "debeściarską" żabę.....co Ty wiesz o daewoo ??! |