Tylne lewe światło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Takie pytanko... dotyczy swiateł przeciwmgielnych tylnich, a mianowicie, po lewej stronie mam wejscie na żaróweczke normalne, a w prawym swiatełku mam takie malutkie jak na postojówke z przodu:]! I tu moje pytanko, co to za badziew? Hehe...
Pozdrawiam!

Dobrze masz, w omedze przeciwmgielne z tyłu jest tylko po lewej stronie. Po prawej nic nie jest przewidziane w tym miejscu, przynajmniej ja nic o tym nie słyszałem...

Ja po lewej i prawej stronie mam tak samo, ale jak wlozylem drugie przeciwmgielne to wyskakuje awaria swiatel, wiec pozostawielm tylko z lewej strony

Już to kiedyś przerabialiśmy. Trza by pogrzebać w wyszukiwarce.

W starych A wiązki są takie same z obu stron, ale z prawej brak pinu na tą żarówkę we wsuwce do wtyczki - pozostaje kwestia wymiany plastiku z cokołami np.z rozbitej lewej lampy i zamontowanie jej w prawej lampie.

W B niestety nie mam wiedzy czy można podobnie.

Przepisy nic nie mówią w Polsce o posiadaniu dwóch przeciwmgielnych świateł, widać to zwyczaj z kraju Adama. Ortodoksi twierdzą że to ma być wyraźne odróżnienie od wciśniętego stopu. Ja używałem w A obu. A teraz przerabiam tak samo w astrolocie.