Problem ze światłami ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Wiosną tego roku wymieniłem kontroler świateł APE21, bo w poprzednim(używanym prawdopodobnie od nowości)zginęły światła drogowe.
Niestety wczoraj byłem zmuszony zamówić następny egzemplarz, bo poprzednik zupełnie odmówił posłuszeństwa. Od kilku dni dawał oznaki usterki, bo światła nie zapalały się od razu, tylko jakby "po namyśle". Jednocześnie świeciła się diodka awarii świateł zewnetrznych, chociaż wszystkie żarówki się świeciły - sprawdzałem kilkakrotnie. Diodka po jakimś czasie gasła w trakcie jazdy, ale działo sie to w nieregularnych odstępach czasu.
Wczoraj zauważyłem również, że brązowy przewód zasilający styk kontrolera o symbolu "30"jest mocno przygrzany przy konektorze, podobnie jak sam styk.
Niestety nie mam schematu i nie wiem, co to za styk - co on zasila i dlaczego wydzieliło się tyle ciepła, że aż wytopił plastik wokól konektora ?
Co powinienem sprawdzić, aby wykluczyć usterkę ( zwarcie) w instalacji, które mogłoby uszkodzić ten sterownik ?

30 to bedzie zasilanie obu przekaźników. Wymień konektor na nowy (na tym przewodzie), rozbierz przekaźnik - o ile nie potopiło siewzystko to oczyść nóżkę, stykki przekaźników. Mozę odżyje.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Witam,
zdemontuj obudowę przekaźnika i sprawdź stan połączeń lutowanych.
W moim samochodzie ginęły długie światła z powodu "zimnych lutów"
na płytkach drukowanych przekaźnika.
Po przelutowaniu połaczeń - działa poprawnie.