Wymiana synchronizatorów skrzynki MTX 75

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was już to robił?

Jeśli tak, to jaki był efekt końcowy?

Jakie napotkał problemy "po drodze"?

Czy poleca czy odradza taki zabieg?

Z góry dziekuję za wszelkie informację.

nikt z forum chyba tego nie robił, efekt musi byc pozytywny, ale wiesz ile kosztuja synchronizatory do MTXa?

Cytat:
2007-11-28 12:31:50, fryszard pisze:
nikt z forum chyba tego nie robił, efekt musi byc pozytywny, ale wiesz ile kosztuja synchronizatory do MTXa?

A powiesz mi?

Dzieki

robił kolega mativ w swoim RSie. i jest zadowolnięty

Cytat:
2007-11-28 12:31:50, fryszard pisze:

ok 100zł w serwisie w Białymstoku ,tak powiedział mi pan który tam pracuje

Cytat:
2007-11-28 16:20:08, VinCe pisze:
robił kolega mativ w swoim RSie. i jest zadowolnięty

Tak jak pisze Michał. Kupiłem Rs z rozwalonym pierścieniem synchronizatora. Całość z częściami wyniosła coś ok 600 zł nie pamiętam dokładnie. Ból jest taki że nie są dostępne synchronizatory do tej skrzyni, na szczęście u mnie był tylko walnięty pierścień 2 biegu ( ok 80 zł), wiec może być problem z remontem. Ale nie żałuje na pewno pojeździ dłużej niż używana, bo ponoć synchronizator 2 biegu to przypadłość tej skrzyni.

Cytat:
2007-11-28 16:36:05, cinus pisze:
ok 100zł w serwisie w Białymstoku ,tak powiedział mi pan który tam pracuje

Rok temu sie dowiadywałem to synchronizator 2 biegu 250 zł ale nie do dostanie. W ogóle dużo części do rs2000 jest niedostępnych

Cytat:
2007-11-28 18:23:36, mativ8 pisze:
Rok temu sie dowiadywałem to synchronizator 2 biegu 250 zł ale nie do dostanie. W ogóle dużo części do rs2000 jest niedostępnych

trzeba bylo nie kupowac rs'a

btw. u mnie chyba dopiero zaczyna sie je... cos ze skrzynia, zreszta pamietasz jak w siedlcach zgrzytnelo..

spoko spoko u mnie 3 bieg hihihi póki co jezdzi jak bedzi egorzej wymiana ,a te synchronizatory to ciekawe czy rzeczywiscie tak nieosiagalne

Cytat:
2007-11-28 18:54:48, marcinos_rs pisze:
trzeba bylo nie kupowac rs'a btw. u mnie chyba dopiero zaczyna sie je... cos ze skrzynia, zreszta pamietasz jak w siedlcach zgrzytnelo..

No właśnie RS fajna bestia ale z tymi częściami to porażka, wczoraj sie dowiedziałem nie nie można już kupić uszczelki pod kolektor dolotowy.
A z siedlec to pamiętam że dostałeś baty od VTI a myślałem ze honor forda obronisz

A te skrzynie były tylko w RS-ach czy może w jakiś innych też?

Pytam bo jak będzie trzeba szukać to będzie łatwiej znaleźć wiedząc gdzie szukać.

O cholera! To mi wyszło!

Cytat:
2007-11-28 21:24:13, DoktorB pisze:
A te skrzynie były tylko w RS-ach czy może w jakiś innych też? Pytam bo jak będzie trzeba szukać to będzie łatwiej znaleźć wiedząc gdzie szukać. O cholera! To mi wyszło!

MTX-75 byl w rs2000 i XR3i. Taka sama skrzynia tylko że sprzęgło hydrauliczne było w escorcie TD. Z tego co wiem to MTX-75 wystepował też w focusie I ale to chyba nie jest ta sama skrzynia.

Cytat:
2007-11-28 19:31:50, mativ8 pisze:
No właśnie RS fajna bestia ale z tymi częściami to porażka, wczoraj sie dowiedziałem nie nie można już kupić uszczelki pod kolektor dolotowy. A z siedlec to pamiętam że dostałeś baty od VTI a myślałem ze honor forda obronisz

hehe... jeszcze sie zemszcze..

Cytat:
2007-11-28 19:31:50, mativ8 pisze:
No właśnie RS fajna bestia ale z tymi częściami to porażka, wczoraj sie dowiedziałem nie nie można już kupić uszczelki pod kolektor dolotowy.

a ja kupiłem u slawasa ... bez problemu , chyba ze to nie ta uszczelka

Cytat:
2007-11-29 01:00:35, mss pisze:
a ja kupiłem u slawasa ... bez problemu , chyba ze to nie ta uszczelka

pewnie chodzi o tą grubą z tworzywa....
bo tą cieńką to łatwo dostać...