Linka recznego - szybkie pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
mam takie pytanie
w essim ida dwie linki do recznego, jedna w kabinie(krotka) a reszta do kol..
czy linki te ktore ida do kol tez posiadaja regulacje osobno do kazdego kola, czy regulacja jest tylko i wylacznie w kabinie??

w mkVI była możliwość regulacji pod spodem

dzieki za odpowiedz
jednak w mk7 jest tylko w kabinie...

ja mam mk7 i miałem mk5 i jest tak samo bez zmian

regulacja jest na panceżu

na pancerzu, a gdzie dokladnie, w ktorym miejscu????????

w przetłoczeniu podłogi tuż nad drugim tłumikiem

Cytat:
2007-11-20 23:02:40, radekbox pisze:
na pancerzu, a gdzie dokladnie, w ktorym miejscu????????

pewnie pod spodem (pod podłogą) w okolicach raczki recznego .............tak jak w MK4

czyli mozna regulowac osobno dwie linki (jedna na jedno kolo a druga na drugie)????

Cytat:
2007-11-20 23:14:41, radekbox pisze:
czyli mozna regulowac osobno dwie linki (jedna na jedno kolo a druga na drugie)????

nie wiem jak w nowszych ale w mk4 jest 1 linka a regulacja jest na pancerzu, linka przechodzi przez kolowrotek ktory rozdziela nam sile hamowania rono na kazde koło, regulujac skracasz lub wydłużasz pancerz specjalnymi pokrętłami, wydłużajac pancerz naciagasz linki i odwrotnie (skracajac luzujesz linke)

ja tam patrzylem i nic takiego nie zauwzylem, bede chyba musial wejsc do kanalu jeszcze raz

w mk7 nie ma pod podwoziem zadnych regulacji (przynajmniej ja nie widzialem) reguluje sie sruba przy dzwigni w kabinie.

Cytat:
2007-11-21 14:00:37, maciek701 pisze:
w mk7 nie ma pod podwoziem zadnych regulacji (przynajmniej ja nie widzialem) reguluje sie sruba przy dzwigni w kabinie.

no wlasnie, nie ma, jest tylko w kabinie w mk7
obejrzalem dokladnie pod spodem i nic...

Pod spodem jest taki grzebien mocujacy przytwierdzony do podwozia. On jest pod katem,wiec wybierajac otwory, mozna nieco regulowac dlugosc, ale to raczej malo skuteczne. Trzeba stosowac dystanse, podkladki. Normalnie linka powinna miec regulacje, moja oryginalna (Essi z Hiszpanii) nie miala tych regulatorow na pancerzu. Za to podrobka z Harta juz piekne regulacje ma.

Cytat:
2007-11-21 14:00:37, maciek701 pisze:

zgadzam sie linka nie ma regulacji pod podwoziem. Przerabiałem temat wiele razy i jestem pewien (no chyba, ze poprzedni właściciel przerobił oryginał na samoróbkę )