PROBLEM Z ODPALENIEM !!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!! Nie dawno dołączyłem do Klubu Daewoo Espero z czego się bardzo ciesze . Drodzy Klubowicze mam maly problem ze swoim DAEWOO .Podczas jazdy nagle mi zgasł ,myslałem ze to brak paliwa , ale nie paliwa jest pelen zbiornik , przeplyw do silnika tez jest dobry , iskra na świecy jest ,nie mam pojęcia co moze być . Panowie jak byscie cos mogli doradzic ,będe wdzięczny.

Cytat:
2010-04-06 15:27:20, rady pisze:
Witam !!! Nie dawno dołączyłem do Klubu Daewoo Espero z czego się bardzo ciesze . Drodzy Klubowicze mam maly problem ze swoim DAEWOO .Podczas jazdy nagle mi zgasł ,myslałem ze to brak paliwa , ale nie paliwa jest pelen zbiornik , przeplyw do silnika tez jest dobry , iskra na świecy jest ,nie mam pojęcia co moze być . Panowie jak byscie cos mogli doradzic ,będe wdzięczny.

bardzo mozliwe ze zapłon sie przestawił. masz lpg?

Cytat:
2010-04-06 15:27:20, rady pisze:

poszukaj w wyszukiwarce jak sprawdzić kody błędów i podziel sie kolejnymi info , uzupełnij opis jaka pojemnośc i czy gaz

Daewoo Espero pojemność 1,5 , 16 V , nie posiada gazu.

Po pierwsze nie krzycz tak bo niektórych po świętach jeszcze głowa boli. Po drugie jeśli to PB to może być w niej za dużo H2O. Nie dalej jak 2 dni temu oglądałem program w którym gość wyjechał autem z salonu, podjechał na stacje zatankować do pełna i pojechał na tyle dalej na ile pozwalało mu paliwo w układzie paliwowym. Około 90% paliwa to była woda. Jak się okazało w każdym paliwie jest trochę wody i nie wynika to z jego chrzczenia tylko z tego że na ściankach zbiornika zbiera się para z powietrza. Jednak nie powoduje to takiej ilości wody w paliwie. Żeby to sprawdzić spuść trochę benzyny do słoika. Benzyna będzie na wierzchu.

kl

[ wiadomość edytowana przez: lukasz88 dnia 2010-04-28 10:20:02 ]

Cytat:
2010-04-28 10:18:54, lukasz88 pisze:
kl

to też pewnie może być przyczyna

a Kol. rady...dalej STOI ??