Wymiana silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ponownie
No cóż nadszedł czas wymiany silnika bo stary stracił ciśnienie. Moje pytanie jest takie jeśli mam TD z intelcolerem 99rok z klima ,czy któryś z silników poniżej będzie pasował

Natomiast ten silnik wygląda podobnie ale ma inna pompę wspomagania i ma w innym miejscu zawór podciśnienia ten obok turbo i jakieś rurki idąca obok wtrysków

a ten akurat ma wymontowana pompę wspomagania(chyba) i teraz która pompa będzie pasowała ta z pierwszego zdjęcia czy ta z drugiego zdjęcia a może to bez różnicy bo bloki wszystkie są takie sama a różnią sie osprzętem i można taką lub taka pompę wstawić bo otwory już są przystosowane fabrycznie no i czy można dokręcić kompresor klimatyzacji

co wy o tym wszystkim myślicie?
wydaje mi sie ze ten silnik na drugim zdjęciu posiada tylko turbo bez intelculera i może dlatego ma inna pompę wspomagania i gdzie indziej ten zawór podciśnienia

[ wiadomość edytowana przez: jajacek121 dnia 2007-12-07 19:58:58 ]

Na pewno więcej bym zrozumiał gdybyś sobie przypomniał o istnieniu znaków przestankowych i wielkich liter... Nie chce mi się dochodzić do tego co poeta miał na myśli.

A sam nie widzisz który jest taki sam jak Twój?

Na mój gust to tylko ten ostatni to 90 KM TD z intercoolerem-czyli taki jak Twój.

Kwestia klimy będzie raczej tylko kwestią przełożenia oprzyżądowania i rolek pasków.

no dobra to teraz to już nie rozumie ten silnik jest taki sam jak na zdjęciu 2 tylko ze z intelculerem ale ma inna pompę wspomagania , koleś sprzedaje bo bez osprzętu czyli sam blok głowicę miskę i czy teraz moja pompa wspomagania będzie pasowała ,mam taką jak na zdjęciu pierwszym.Różnica jest tez z tym napisem TURBO bo ten tego napisu nie ma czyli to jest jakiś kolektor od turba.Silnik jest sprzedawany bez turba i znowu czy moje turbo mam z napisem takim dużym TURBO będzie pasowało do tego bloku?

[ wiadomość edytowana przez: jajacek121 dnia 2007-12-07 21:48:08 ]

Cytat:
2007-12-07 21:40:21, jajacek121 pisze:

To jest Twoj silnik czy taki mozesz kupic??
Jesli taki jak na tej fotce mozesz kupic to bedzie pasowal do Ciebie. Silniki z tamtych fotek nie

Cytat:

mam taki silnik tylko ze z intelcoolerem