[komp] zdechl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie, zmarl mi komp, wyciagalem go z biurka jak byl wlaczony cos walnelo i zdechl, pomyslalem zasilacz - kupilem nowy - tez nic. oba zasilacze sa sprawne - sprawdzalem. jak zewre pc_on z gnd zasialacz dziala, wpinam w plyte - nie dziala - czyli cos z plyta. wypialem wszystko z plyty nic nie rusza, wpialem - tez nie. nie widac spalenia na plycie, ale wtedy jak wystapila usterka zasmierdzialo charakterystycznie elektronicznie.

ma ktos jakies pomysly?? jak to ugryzc? komp starawy, atx, athlon.

pozdr

na plycie zazwyczaj nic nie widac jak sie spali wiec wiesz. plyty do takiego starocia sa tanie wiec nie ma problemu.

Możliwe, że któryś kondensator nie wytrzymał ale w takich wypadkach to raczej sprawa jest patowa (nie kojażyć z PAT'em ), na płycie można zauważyć przypieczenie ale często jest tak że nie widać nawet co sie uszkodziło, miałem kiedyś taką sytuację na jakiejś płycie Marcury i w zasadzie po całym dniu dochodzenia powiedziałem pass i zaproponowałem gościowi kupno nowej lub używanej.

jest to plyta pod athlona MSI KT4V MS-6712 VER.10A. kupie jeszcze gdzieś coś takiego??

niby cos na alledrogo wyszlo. nie wiem czy kupowac czy jak sprawdzic czy to to.

[ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2007-12-06 11:14:42 ]

niedawno taką kuzynce zamontowałem w kompie i bangla. Cena bardzo dobra. [producentem jest Asus]

po prostu potrzebujesz płytę na Socket A

KLIK

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2007-12-06 17:05:30 ]

ASrock to najgorsze badziewie jakie jest na rynku. Lepiej trzymać sie od tego z dala jeśli nie chcesz po roku znowu wymieniac płyty.

Już lepiej wyjdziesz kupując jakąś markową uzywke na allegro.

ee dostałem 2 letnią gwarancję na nią

ja smogam na socket a juz ktorys rok z rzedu i nie narzekam
poprostu trzeba kupic dobra plyte a nie chinskie podroby
polecam gigabyta

Ja mam aktualnego kompa na AsRock K7VT4A+ i przez 4 lata nic sie nie działo, wiele kompów złożyłem na AsRock'u i tez było bez zarzutów, jk by nie było to AsRock poniekąd to jest Asus, zależy kto na co wpadnie, Asus jak najbardziej porządna firma, Gigabyte rózwineż i nawet teraz postanowiła uderzyć do klientów z mniej zasobnym portfelem, sam zasilacz to też ważna rzecz, to że zasilacz jest dobry to nie znaczy że nie mógł uszkodzić płyty, tania chińszczyzna czyli zasilacze później 150zł to jakieś dziwne wydumki, które rzekomo maja 350-400W a w konsekwencji wychodzi że mają 150-200W i nie radzą sobie z dużym wysiłkiem podczas wzmożonej pracy komputera, a mam zasilacz Chieftec 300W i bez problemowo sobie radzi, zapłaciłem za niego kilka lat temu 160zł, ale waży chyba z piec razy więcej niż te wszystkie tanie modele.

A ja mam pytanie z innej manki ale nie chce zakladac osobnego tematu. Czaicie strone internetowa gdzie mozna wejsc i sprawdzic swoja aktualna predkosc przesylu informacji.

Kiedys cos takiego widzialem ale nie wiem jak to odnalezc.

Pozdr

www.speedtest.pl

heh SPEEDTEST.net

Zmierzylem sie na speedtest pl i mam zawrotna predkos 366 kbps

cos sie chyba zepsulo bo mam 27178 kb/s

sprawdzales net czy pl ?

Cytat:
2007-12-08 17:43:49, borysirl pisze:
sprawdzales net czy pl ?

??? wybralem serwer wroclaw.

chdzilo mi o to czy uzyles adresu podanego przez ISO czyli koncowka .net czy uzyles tego adres z koncowka .pl

Ja skorzystalem z tego .pl i mysle ze wynik jest realny.

Dodam ze polaczenie mam przez karte gsm.

Najapierw użyłem tego z .net

a na . pl mam:

Download: 15335 kbps
Upload: 44887 kbps

Wiec chyba "dobry" mam internet

No dobry speed.

Pytanie tylko : po co ? Ja uwazam ze wszystko powyzej 2 Gbps to juz nam nie przyspieszy otwierania stron. To sie nadaje tylko dla ludzi ktorzy potrzebuja szybko przeslac duzo infomacji, naprawde duzo.

Ja jak wspomnialem mam 366 kbps co nie jest wynikiem wysokim ale jak na polaczenie przez gsm i tak dobrze. Do przegladania stron i uzywania komunikatorow starczy. W pracy wysylam tylko maile i pracuje na firmowym serwerze wiec jest ok.

Kto Ci Carv dostarcza internet i jak to wyglada z oplatami u Ciebie ?

Cytat:
2007-12-09 16:10:23, CarvMachine pisze:
Najapierw użyłem tego z .net a na . pl mam: Download: 15335 kbps Upload: 44887 kbps Wiec chyba "dobry" mam internet

jak wszyscy studenci u Was w akademiku