Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carl_ldz HF MEMBER Scoupe GT Łódź | 2008-01-04 16:05:58 Mam problem z ogrzewaniem poprostu cos slabo dmucha cieplym powietrzem niby jest cieple ale nie bardzo
nie wiem gdzie najpierw zaczac szukac przyczyny i jak sprawdzic co nawala - moze ktos mi pomoc od czego zaczac |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2008-01-05 01:47:26 Trzeba zacząć od układu chłodzenia silnika. Drożność nagrzewnicy, stopień niezamarzalności płynu chłodzącego itp. Kwestia jeszcze warunków zewnętrznych i użytkowania auta względem Twojego stwierdzenia, że wnętrze jest niedogrzane. |
Rafixxx2 (S) HF MEMBER Scoupe GT Charzewice | 2008-01-06 21:49:50 Sprawę termostatu całkiem niedawno przerabiałem w swoim Hultaju, wskazówka od temperatury ledwo się podnosiła i tak cały czas ( chyba że stałem dłużej w korku), wtedy też nie szło dogrzać auta wewnątrz. Po wymianie termostatu nastało ciepełko |
carl_ldz HF MEMBER Scoupe GT Łódź | 2008-01-07 10:09:47 dzieki za informacje ale chyba musze szukac jednak w nagrzewnicy
termostat dziala ok nagrzewa sie wprawdzie wolno ale warunki byly straszne teraz jak troche mroz odpuscil jest ok i wskazowka dosc szybko idzie do 1/3 dziwi mnie jednak to ze praktycznie tej pozycji nie przekracza i naprawde musze nim sie naciekac by drgnelo minimalnie cos wyzej sprawdze na wszelki wypadek jeszcze czujnik |