Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fishi Mazda Premacy Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-12-22 18:55:59 Byłem zmuszony do wymiany szczęk hamulcowych no i przy okazji cylinderków w moim pojeździe bo juz zaczęły jak się okazało puszczać (MK6 1.6 16V htb).
W sklepie doradzono mi cylinderki o średnicy 20,6 mm więc na taki zmieniłem i oczywiście po sprawdzeniu już po zmianie starego cylinderka wyszło że miał 19mm. Dodam że moje bębny to 203mm (8"). Teraz moje pytanie czy będą tego jakieś konsekwencje jeśli chodzi o siłę hamowania (tzn czy pompa hamulcowa może je normalnie obsłużyć) i czy nie będzie problemów. Proszę o opinie a jutro jak będę miał dostęp do komputera to sprawdzę. Pozdrawiam Wesołych Świąt. |
fishi Mazda Premacy Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-12-22 21:52:21 Dodam jeszcze choc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie że samochod nie ma ABS-u. Mam nadzieje że nic się nie będzie działo i można zamienić bez problemu na te 20,6 bo słyszałem że przy tych bębnach i takim silniku też takie stosowali.
Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o opinie. |
fishi Mazda Premacy Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-12-23 15:29:39 No panowie mam nadzieję że znajdzie się osoba która rozwieje moje wszelkie obawy. |
fishi Mazda Premacy Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-12-26 08:37:29 up |
fishi Mazda Premacy Ostrowiec Świętokrzyski | 2007-12-28 19:29:25 Dziękuję za odpowiedz.
Po prawidłowym odpowietrzeniu układu które ostatnio wykonałem hamulce są super. Dodam że w poprzednim sezonie zmieniałem tarcze z przodu i klocki więc teraz całość niemal nowa Z tego wynika że średnica cylinderków może być inna niż ta co była jednak trzeba koniecznie wtedy na obu stronach mieć jednakowe. |