Rozrusznik Motorcraft a Bosch

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie, ponieważ muszę zakupić rozrusznik do mojego TD.
Dzwoniłem do kilku osób co maja rozruszniki na allegro i w sumie żaden nie jest taki jak mój. Czy jak mam Motorcraft u , to moge bez problemu założyć Boscha(np od Mondeo)?
Ja u siebie teraz mam taki:
Nr 0277A
MOTORCRAFT 12V
97BB - 11000 - BB
7017CA
Pozdrawiam!
P.S.Mój ess to 1.8 TD 1997r(początek) motor Endura DE 70KM

UP
Nikt nie wie, ja muszę mieć czym jeździć, a wszystko co sie pytam to Bosch`a

silniki są takie same. Bosch raczej nie robi rozruchów na 1 montarz dla Forda. Zawsze możesz kipić zregenerowany lub go zregenerować

tu jakiś znalazłem klikadełko

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2008-01-22 13:03:53 ]

Już po sprawie, kupiłem używkę motorcraftu.
Dziwi mnie jedno dzwoniłem chyba do 12 osób i wszystkie były Bosch`a. Chciałbym aby temat sie rozwinął i ktoś się wypowiedział, czy jak mam obecnie rozrusznik Motorcraft`u, to czy mogę zakupić Bosch`a i nie będzie problemów.
Sinuspi- mówisz, że Bosch nie robił rozruszników na 1 montaż to czemu tyle ich jest? A ciekawsze to, że one są z tych roczników co auta.
Pozdr.

a co to za róznica czy bosch czy mto cos tam jesli rozrusznik ama takie samo mocowanie a pewnie ma i jest sprawny to zakładac i smigac

Nawet w ksiażce jest napisane, że od nowego są Bosch i to kilka typów lub MagnetiMarelli. Jak już kupiłeś taki sam jak Twój stary to sobie go zamontuj i jak już jesteś w temacie to od razu jedź z tym starym na byle szrot i porównaj z Boschami lub porób dobre i dokladne zdjęcia i zamontuj na tej stronie to na pewno ktoś porówna ze swoim. No i informacja o tym na pewno przyda się innym.

Na szrocie był mój tata, i z tego co mi powiedział to że bosch`a jest grubszy. Znalazłem fotki na necie wiec zaraz wrzucę.

Bosch

Motorcraft

[ wiadomość edytowana przez: mateq111 dnia 2008-01-22 20:23:57 ]

Tak jak dziewczyny mówią: nie liczy się wielkość, ważne żeby był dlugi i gruby.
A tak na poważnie to najważniejsze jest mocowanie. Jak jest takie samo to będzie pasował. Są co prawda pewne różnice w mocy ale one są malo istotne.