Od jutra zanim wsiądę do samochodu przeżegnam się trzy razy i splunę przez lewe ramię. Wczoraj napisałam, że odkryłam istnienie dwóch kontrolek (silnika i rezerwy paliwa) a dziś poprzyglądałam się jeszcze i znalazłam kontrolke ABS. Podobnie jak tamte dwie nigdy się nie świeciła. Mam autko niecały rok i jest to moje pierwsze auto więc większość pytań jakie tu zadaję jest na poziomie nieprzystającym do wiedzy forumowiczów ale mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Przechodze do sedna: czy wszystkie Straletki maja ABS jeśli tak, to czy ta kontrolka powinna wykazywać jakąś aktywność życiową?
Jeśli jutro znajdę obrotomierz natychmiast o tym doniosę a potem powieszę na lusterku łańcuch z czosnku.
Nie, nie wszystkie miały.
Natomiast zestawy kontrolek były chyba wszędzie takie same, co najwyżej nieużywane kontrolki nie były podłączane.
Aha, i nie przejmuj się bardzo jak w benzyniaku wypatrzysz kontrolkę świec żarowych
Pozdro.
absoultna racja Perzanie, nie wszystkie kontrolki są wykorzystane. Mam np kontrolkę od poduszki powietrznej a poduszki jako żywo w mojej skarpetce nie ma.