Pare pytan technicznych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pare pytan odnosnych spraw mechanicznych jak i elektrycznych.Tak wiec pierwsze pytanie jest takie czy znajduje sie wiazka do podlaczenia takiej o to lampki drzwi tylnich ( http://moto.allegro.pl/item308320592_opel_omega_b_lampka_tylnych_siedzen.html)
Jezeli jest to gdzie jej szukac bo pod zaslepka nigdzie w poblizu jej nie ma ;d .Drugie pytanie jest sprawy technicznej cos mi strasznie warczy , stuka cos w tym stylu przy ruszaniu jak by taki grzechot jak by rura przy kolektorze wylotowym byla luznia i przenosila duze drgania czy cos w tym stylu moze ktos sie spotkal z takim czyms

Może rura przy kolektorze wylotowym jest luźna i przenosi duże drgania??

Ad. 2. popękany monolit w kacie

U mnie nie znalazłem przewodu do tej lampki (ale podsufitki nie prułem). Jednak pociągnięcie kabelka nie wydaje się trudne szczególnie.

Dziwna rzecz bo lapki drzwi to maja instalacje to pozakladalem sam koszt tylko 40 zl i odrazu lepiej ;d a tutaj niby powinno byc a nie ma chyba ze jest ukryte i podklejone oploskim plastrem

Cytat:
Drugie pytanie jest sprawy technicznej cos mi strasznie warczy , stuka cos w tym stylu przy ruszaniu jak by taki grzechot jak by rura przy kolektorze wylotowym byla luznia i przenosila duze drgania czy cos w tym stylu moze ktos sie spotkal z takim czyms

u mnie to byla kwestia przykrecenia mocowania rury wydechodwej do skrzyni. musialem odkrecic, przesunac na oczkach (lezkach) i zakrecic ponownie. wczesniej rura stukala o element podwozia.