Porysowana boczna szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno jak wialo spadła mi dachówka na auto... całe szczescie odbiła sie od góry drzwi i ze tak powiem ześlizgneła sie po szybie rysujac ja... jest jakiś srodek by to wypolerować czy jedyną opcja jest wymiana szyb?

pozdrawiam

Najłatwiej i sądzę że najtaniej znaleźć używaną szybę. Części jest masa. Samemu nie podjąłbym się polerki, choć to niby nie przednia szyba. Zależy jaki to ubytek. Podjedź może do jakieś zakładu od szyb i popytaj czy wykonalne, a jak tak to za ile. Mogą spolerować, uzupełnić....

Cytat:
2008-03-04 21:25:16, Wojo pisze:
Najłatwiej i sądzę że najtaniej znaleźć używaną szybę. Części jest masa. Samemu nie podjąłbym się polerki, choć to niby nie przednia szyba. Zależy jaki to ubytek. Podjedź może do jakieś zakładu od szyb i popytaj czy wykonalne, a jak tak to za ile. Mogą spolerować, uzupełnić....

hmmm własnie na śląsku jest ciezko o servisy zajmujace sie szybami
a zwykly szklarz by to zrobił?? taki dobry co ma dosyc duzy zakład... jakbym ja wymontował i zaniusł...

Może nie wymontowuj od razu, a najpierw podjedź Jeśli to większy szklarz, ale od samochodów (nie szyb do drzwi pokojowych i luster ) to powinien. A zwłaszcza, że nie każdą rysę da radę spolerować. Jak to na bocznej szybie i tak bardzo Ci przeszkadza, obawiam się że będzie ciężko.

Cytat:
2008-03-04 21:35:49, Wojo pisze:
Może nie wymontowuj od razu, a najpierw podjedź Jeśli to większy szklarz, ale od samochodów (nie szyb do drzwi pokojowych i luster ) to powinien. A zwłaszcza, że nie każdą rysę da radę spolerować. Jak to na bocznej szybie i tak bardzo Ci przeszkadza, obawiam się że będzie ciężko.

właśnie ze mi to nieprzeszkadza ale wkurza mnie widok porysowanej szyby w świetle... a w słonsu to juz nawet niemowie jak to widac:/ poprostu koszmar... pełno małych rysek... (nie są głebokie) ale jest ich sporo...

Boję się że jak spolerują większą powierzchnię, to też będzie kicha. Nie zrobią tego jak fabryka, będą zniekształcenia, załamanie światła. Ale najlepiej zapytać byłoby fachowca A może ktos tu cos napisze jeszcze