Dystanse Scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
Chciałem założy dystanse w scoupe na tylną oś
Nie jestem pewny co do rozmiaru .... tzn rozstaw 4x114???
I czy ktoś wie jaki jest wymiar otworu centrującego???
pozdr

Rozstaw 4x114,3
Otwór centrujący 67,1

ja włożeyłem dystanse po 14 mm na strone (wprawdzie do pony) ale to chyba to samo co scoupe.
jednak szpilki mam teraz troszke za krótkie, ale jezdze tak poł roku i zadne koło mi jeszcze nie odpadło.

Ja mam po 25mm na stronę z wprasowanymi śrubami...
Jeżdżę rok i jest OK.

ok.dzięki i pozdr

mam pytanko odnośnie szpilek...
trzeba by dac dłuższe a jak zdemontowac je???

Znaczy zakładasz przelotowe dystanse

nie wiem jakie sa jeszcze nie kupiłem...
zadzwonie chyba do gościa co sie tym zajmuje i pogadam

witam
kupiłem dystanse przelotowe 25mm.
Jak wymienic szpilki??? Sa wkrecane czy wbijane? Jak wbijane to jak mam je zdemontowac??? Pozdr

Ściągasz bęben i wybijasz. Proste jak drut. Użyj do tego wałka aluminiowego lub młotka miedzianego żeby nie uszkodzić gwintu. Ale 25mm na przelotowych to chyba trochę nie bardzo. Nie lepiej było kupić dokręcane z własnymi szpilkami?

no tak....
Chciałem kupic tansze ale jak teraz kupie jeszcze szpilki to wyjdzie mi podobnie jak bym kupił dystanse przykręcane.....
No to spieprzyłem sprawe.... Trudno... Ale koła chyba mi nie odpadna....?

Szczerze to ja bym sie bał na twoim miejscu jezdzic na tak długich szpilkach!!! Ja mam dystanse,ale z wtopionymi szpilkami,i tez pewnosci nie mam,że się nie ukręcą. Na bezpieczenstwie swoim i nie tylko sie nie oszczędza!!! Weź wymień te albo sprzedaj i kup prawidłowe!!! Wiesz jak długie musisz miec szpilki przy dystansie 250mm?!?!? Nie byłbym pewien co do urwania koła....

wiec po co mozna kupic szpilki nawet dł.80mm? u mnie mierzyłem to wystarczy jak 5cm beda wystawac z bębna.

A pisałem Ci na priv'ie że mam do sprzedania z nabijanymi szpilkami. Mniej roboty mniej kłopotu i bezpieczniej.
Pozdro

no pisałeś....
kurde gdybyś zaproponował 50zł mniej to pewnie bym sie skusił...
Teraz mozna kupic przykręcane dystanse wraz ze śrubami nowe za 230zł
pozdr

zawsze można negocjować