Manualny panel klimatyzacji - nie działa ;-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w tytule. Zauważyłem że nie ma żadnej różnicy przy włączonej klimatyzacji jak reguluje pokrętłami temperaturę. Dodam również ze byłem ostatnio na nabiciu klimy, odgrzybianiu no i oczywiście filtry wymienione. Czy ktoś może miał podobny problem i go rozwiązał?

pozdrawiam

załącza sie kompresor?
Pracuja zawory ogrzewania?

Cytat:
2007-06-21 23:30:21, raffat pisze:
załącza sie kompresor? Pracuja zawory ogrzewania?

yyy kompresor chodzi bo czuje jak wieje zimne powietrze i dosyś schładza, jeśli oto ci chodzi , a co to te zawory ogrzewania to nie mam pojecia

Mam problem z panelem regulacji ogrzewania - klimatyzacja manualna e34. Regulacja (na linkach) nawiewu szyba/przod/nogi oraz predkosc dmuchawy dziala ok, natomiast nie jestem pewny czy dzialanie regulacji temperatury jest w pelni sprawne. Pokretlo odpowiadajace za strone kierowcy dziala z wyczuwalnym oporem i bardzo dokladnie steruje temp. powietrza lecacego z kratek, natomiast prawe obraca sie bardzo luzno (prawie brak oporu) i temperatura powietrza z prawej strony jest zalezna glownie od ustawien lewego pokretla. Pokretla te steruja temperatura za pomoca systemu ciegien i "klapek" w nagrzewnicy czy potencjometrow i silniczkow sterujacych nagrzewniaca?

Czy mozliwe jest ustawienie grzania z lewej strony i chlodzenia z prawej (i na odwrot), czy tez, temperatura z prawej strony musi (oczywiscie z pewna tolerancja - w koncu jest to regulacja dwu strefowa) byc podbna do ustawien dla kierowcy?

Sa to moje poczatki przygody z marka, wiec pytam tak dokladnie - nie lubie, gdy w aucie cos nie dziala i staram sie jak najszybciej usunac nawet drobne usterki...

Ja już ten temat poruszałem jak widac w czerwcu zeszłego roku. Niestety do dnia dzisiejszego nie uporałem się z tym problemem. Nikt praktycznie nie potrafił mi konkretnie powiedzieć w czym tkwi problem. Podejżewam że musiał bym zacząć od kompletnego demontażu całej konsoli , aby zobaczyć jak silniczki sterujące pracują. Skończyło by się pewnie na wymiane całego panelu sterującego. Podobne tematy były wielokrotnie wałkowane na forum (ogrzewanie , nawiew kabiny itp) . Poszukaj , może tam gdzieś w wątkach znajdziesz odpowiedź. Ja odpuściłem sobie ten temat, też lubię jak wszystko mi działa, tymbardziej że jest to drugie auto w stajnii , które traktuje jako hobby, doszedłem do wniosku że po 12 latach nie będzie działać wszystko dokładnie jak fabryka dała. Poszperaj również na innych forach bmw - tam jest znacznie dużo więcej info...

pozdrawiam