Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2008-03-26 18:58:00 czy na benzynie wszystko jest OK? |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2008-03-26 19:43:57 Ile zrobiłeś kilometrów na gazie od zakupu albo ile w ogóle auto zrobiło na tej instalacji? Ona nie jest wieczna |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2008-03-27 08:11:48 Zmiana instalacji to za dużo powiedziane, wystarczy mała modernizacja, czyli zamontowanie nowej centralki.
Koszt centralki to około 200zł np. STAG 50 lub STAG 150 , w skład takiego kompletu wchodzi centralka, wiązka kabli, krokowiec. Sprawdź na allegro. |
Legro_Sz HF MEMBER Hyundai Accent Zagórów | 2008-03-27 13:00:20 Czyli to jest instalacja ze tak powiem fabryczna skror od nowości??
Wiesz slyszalem zxe pomimo roznego rodzaju zaworów to jezeli jest w butli wiecej gazu to jest weiksze cisnienie w kablach itp itd sam mam instalacje Niewiem czy to by był parownik hmmm ja jak mialem suzkodzony paronik to poprostu samochod przelanczal mnie sie na benzyne tak poprostu. Ale 210tysiecy to jednak duzo. Ale szczerze mowiac obstawial bym parownik nie moglbys zalatwic sobie jakiegos na podmiane? Tylko jezeli jush sie zdecydujesz na podmiane to dobierz parownik podług koni w samochodzie |
slawekb1 HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT Kętrzyn | 2008-03-29 22:17:02 Tak se czytam i wnioskuję, że po pierwsze to gaziarzy Masz do ....upy, bo objawy wskazują na parownik. Po drugie, poszukaj innych(ego). Po trzecie, jak się psuje samochód to trzeba kupić drugi, według gaziarzy i ich pomysłu z nową instalacją. A poza tym., co znaczy, że nie ma tam filtra??? Dobry gaziarz dobierze Ci parownik i bez problemu podłączy go do istniejącej instalacji. Wiem co mówię. Mam II generację w 16 to zaworowym Hultaju i niema problemu z instalką... Grunt to dobry fachowiec i dbanie o filtry!!!Acha jeszcze jedno kiedy zmieniałeś świece, przewody itd... Pozdrawiam! |
bartoszpe HF MEMBER Hyundai Lantra 1.5 W ... włocławek/ełk | 2008-03-30 14:43:56 Dzięki za porady widocznie trzeba poszukać konkretnego gazownika który nie boi się wyzwań i spędzi chwilę czasu przy moim samochodzie
Ja myślałem już o zmianie parownika ale powiedziano mi że holenderskie instalacje mają pompkę w zbiorniku i inny niż oryginalny parownik nie będzie współpracował z resztą. Jeśli zaś chodzi o świece i przewody to jesli byłoby z nimi coś nie tak to czy na benzynie chodziłby poprawnie ??? |