Utrata mocy toyota corolla d4d 2002

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie do fachowców. Jaka może być przyczyna spadku mocy w corolli(silnik powyzej 2 tys nie ciągnie) mechanik zrobił juz dwie rzeczy czyscił przewody miedziane oraz wymienił zawory na pompie na używane. Sytuacja po wymianie zaworó wczoraj sie powtórzyła na trasie z Poznania do Krakowa, jadąc autostrada max to było 120km/h i momentami jakby silnik chcial wyrwac sie do jazdy

Niech jeszcze wyczysci koncowke rury wydechowej...
Nie zaszkodzi ,a wrecz przeciwnie
nie pomoze.

WIEM ZE UŻYTKOWNIK BIGELEKTRON POTRAFI ROZWIAZAC TEN PROBLEM. PO NAPRAWIE PRZEZ MECHANIKA PROBLEM POWROCIL WIEC NIE WIEM CO MOZE BYC TEGO PRZYCZYNA. JESLI JESTES W STANIE MI POMOC TO BARDZO PROSZE.mÓGLBYM SIE SKONTAKTOWAC W CELU POMOCY.

Mam bardzo podobny problem w siostry Rolce 2002 d4d. Jest to bardzo dziwne bo błąd pojawia się po dłuższej jeździ i informuje o problemie z zasilaniem paliwa. Wygląda to tak jakby przycinał ciśnienie paliwa. Myślałem że powiązane jest to z https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=207420&c=18&f=23 ale niestety nie w problemie wymienionym wyżej system automatycznie przechodzi w stan awaryjny a w tym przypadku co jest u mnie nie wchodzi w stan awaryjny a jedynie informuje po dłuższej jeździe o problemie z paliwem. Jedyne co się dzieje to zmniejszenie ciśnienia paliwa i automatycznie utrata mocy. Co ciekawsze czasem samochód idzie jak głupi. Jeżeli ktoś miał taki problem wie jak pomóc to proszę was o podpowiedź.

Ps. Cały czas szukam rozwiązania.

[ wiadomość edytowana przez: janooop dnia 2008-04-14 11:27:46 ]