126p grzeje sie i traci moc??!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! Mam problem z moim fiacikiem poniewaz jak jest zimny chodzi ok ale jak sie zagrzeje to traci moc. niby wszystko chodzi ok ale jest duzo słabszy i czasami na wysokich obrotach cos zaczyna stukać?? Wie ktos co to moze byc??

cos wiecej o silniku: wał od bisa , tłoki od bisa ,cylindry rozwiercone , lekkie koło zamoachowe, inny wałek głowica została splanowana.

Zalej lepszego paliwa Zniknie spalanie stukowe

właśnie ostatnio czytałem juz na ten temat i zalałem go 98 vervą i dalej stuka tak ze to chyba nie paliwko

zalej v-powera racinga z szela i wtedy porownaj

może za mocno dokręciłeś pokrywę klawiatury a może zawory wyreguluj

spróbuje jeszcze raz ustawić zaworki i zapłon no i bede pamietał zeby nie skręcić pokrywy na klawaturze za bardzo jak cos bedzie nie tak to bede pisal na razie dzieki

Pokrywa klawiatury stuka permanentnie w takim przypadku. Spalanie detonacyjne występuje przy obciązeniu....

Strata mocy to luzy wazorowe po pierwsze, opóźnic zapłon i dobre wysokooktanowwe paliwo....

Ustawione zawory i zapłon i wszystko chodzi tak jak powinno Dzieki wszystkim za pomoc

hehe widze cobra ze jestes któryms tam z kolei wlascicielem naszego malucha

Cytat:
2008-06-14 07:28:15, Poochaty pisze:
hehe widze cobra ze jestes któryms tam z kolei wlascicielem naszego malucha

Hehe
a ilu on juz miał włascicieli?? bo ja wiem tylko o dwuch
Powiem tyle ze maluszek calkiem niezle sie sprawuje chociaz ma juz swoje latka i korniki go zjadły od spodu troszke