MV6 z automatu na manual..??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Po prawie rocznej jezdzie passatem, zamierzam powrocic do omesi, ale tym razem B.. i w zwiazku z tym mam pytanko..

Znajomy znalazl mi w Niemczech dwe fajne MV6 jedna 2.5 druga 3.0, tylkoze obie maja co dziwne ta sama wade uszkodzone automaty.. , ale jest to w sumie dla mnie korzysc bo cena jest naprawde przyzwoita, a ja wolalbym manuala..

Czy ktos z Was widzial juz taka przerobke w omedze b z automatu na manuala, czy trzeba rowniez zmieniac wal i dyfer, komputer lub jakies inne przerobki..?? Czekam na kazde info, ktore pomoze mi podjac decyzje..

Z gory dzieki..

Pozdrawiam

Mav...

Przyjedź do mnie i zrobimu ci co tylko zechcesz.

Cytat:
2007-01-26 02:00:04, maverick_lbt pisze:
Witam! Po prawie rocznej jezdzie passatem, zamierzam powrocic do omesi, ale tym razem B.. i w zwiazku z tym mam pytanko.. Znajomy znalazl mi w Niemczech dwe fajne MV6 jedna 2.5 druga 3.0, tylkoze obie maja co dziwne ta sama wade uszkodzone automaty.. , ale jest to w sumie dla mnie korzysc bo cena jest naprawde przyzwoita, a ja wolalbym manuala.. Czy ktos z Was widzial juz taka przerobke w omedze b z automatu na manuala, czy trzeba rowniez zmieniac wal i dyfer, komputer lub jakies inne przerobki..?? Czekam na kazde info, ktore pomoze mi podjac decyzje.. Z gory dzieki.. Pozdrawiam Mav...

ja widziałem
dobra rada - jedź do mariosa

Dzieki...

A moze jakies szczegoly techniczne, tak jak wczesniej pytalem.?

i ewentualny koszt.?

Omegi jescze nie kupilem i musze wiedziec czy oplaca mi sie ja targac na lawecie z zachodnich niemiec i jeszcze potem przerabiac.. no i czy ma to znaczenie 3.0 lub 2.5, ale chyba nie..??

Pozdrawiam

Mav..

Potrzebne części:
-skrzynia (200-1000zł)
-koło zamachowe (100-500zł)
-sprzęgło (100-500zł używka)
-wysprzęglik (50zł)
-pedał sprzęgła z przewodami i pompką (50zł)
-wał napędowy (50-200zł)
-lewarek (50-100zł)
-uszczelniacz walu korbowego oraz skrzyni (120zł ASO) - moze nie byc konieczne, ale lepiej wymienic
-olej do skrzyni

Podane ceny +/- z allegro - duza rozbieżność. Myśle że dogadasz sie z Mariosem
Ja u siebie sam wszystko przekladalem i zajęło mi to 5 dni.
U Mariosa zapewne parę godzin
Poza tym ma wszystkie części i nie musisz kombinować jak ci jakiejs pierdoly zabraknie.

Jestem już umówiony u Mariosa na zamianę skrzynki , ale nurtuje mnie jedna rzecz. Czy po zamianie skrzynki będą się wyświetlać komunikaty na kompie i jakie ?. Prosiłbym dobrych kolegów o odpowiedzi na moje wątpliwości. Co wtedy ? M
oże pojawią się jeszcze inne problemy z samochodem.?

Czasem pojawia się na wyświetlaczu "automatic getriebe" ale nie zawsze.
Nie jest to jako błąd tylko komunikat i znika po 2 sekundach.