Jakie mogą być koszta naprawy (Stłuczka)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wygląd to tak:

Jak myślicie jakie koszty naprawy i jaka może być wycena??

Czego nie widać na zdjęciach to wgniecenia na drzwiach błotniku tylnym, felgi też uszkodzone, z opony zeszło powietrze auto zaczęło ściągać w lewą stronę no i delikatnie odrapane lusterko widać białą farbę sprawcy

[ wiadomość edytowana przez: greg1985 dnia 2008-04-23 09:36:07 ]

na moje to blacha powinna wyskoczyc a lakier nawet nie powinien popękać, następnie idziesz do carrefoura kupujesz male opakowanie szpachlówki, pastę tempo i jedziesz kolistymi ruchami do uzyskania zadowalającego efektu.
pasta tempo kosztuje cos kolo 8-10zl a szpachla 12zl(wiem bo kupowałem)

ps
sorry za szczerość ale zmien tytul tematu a mianowicie "(dzwon)"

[ wiadomość edytowana przez: ArekCLX dnia 2008-04-21 18:50:49 ]

to raczej otarcie ale jeśli nie masz zielonego pojęcia o naprawach to nie baw się w to bo to będzie tak jakby ktoś naprawiał to w stodole i nie zazdroszczę temu kto kupi go od ciebie.Pozdrawiam

i zmień opony przy okazji.

U blacharza powinno się zamknąć w 1000zł, ale to zależy od blacharza i od regionu.

A oponki to faktycznie aż strach na mokrym.

Do dzwona to jeszcze było z pół metra

Felgi do prostowania, oponki akurat wrzucić świeże Renowacja lakieru będzie gratis

W mojej okolicy porżdny blacharz bierze ok.250- 300zł z element

prostowanie boku błotnik, drzwi, błotnik tył to około 300 do 400zł

malowanie błotnika przedniego 300zl
drzwi 350zł błotnik tylni 350zł

czyli razem 1300-1400zł

hehe a ja mam lakiernika co za 600zł całe auto prysnie i robi supa gut bez bamberstwa!

tez tak myślę jak przedmówcy ok 1000zł to tak wyjdzie...

Z błotnikiem może być ciężko są ostre zagięcia. Oponki do wymiany 4 mm bieżnika na zdjęciach wyglądają o wiele gorzej niż w rzeczywistości, ale w brew pozorom na mokrym dość dobrze się trzymają. W piątek ma być rzeczoznawca ciekawe jak to wyceni