Hyundai Accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z moim Accentem ( rocznik 2001, silnik 1.3 GS ).Wszystko było ok do wczoraj, kiedy to pojechałem do supermarketu po zakupy. Po powrocie do samochodu już go niestety nie odpaliłem. Rozrusznik kręcił, ale nie dało się go odpalić. Wiele wskazywało na to,. że padła pompa paliwa. Więc ją wymieniłem. Lecz ku mojemu niemiłemu zaskoczeniu nie przyniosło to żadnego rezultatu, auto nadal nie odpala...Po sprawdzeniu miernikiem okazało się, że pomimo włączonego zapłonu w stacyjce nie jest podawane napięcie na pompę paliwa.Nic nie dało też bezpośrednie zasilenie pompy z akumulatora, bo silnik nie odpalił. Nie ma też iskry na świecach. Zastanawiam się, czy nie jest to wina immobilizera??? Orientuje się może ktoś z Was, w jaki sposób on działa w Accencie? Czy jednocześnie odcina zapłon i zasilanie do pompy paliwa, czy może przyczyna leży gdzie indziej? Jest jakiś sposób aby odłączyć immobilizer i odpalić autko??? Proszę o pomoc

ja się nie znam na technice i na tym forum póki co możesz mieć problem z uzyskaniem odpowiedzi bo wszyscy użytkownicy przenieśli się na nowe forum www.forum.hyundaifanklub.pl

dzieki za informację, już się tam przeniosłem wraz ze swoim problemem

No i wszystko sie wyjaśniło. To nie immobilizer. Winowajcą okazał się czujnik położenia wału korbowego, który jeśli dobrze pamiętam jest odpowiedzialny za iskrę i dopływ paliwa. Teraz Hultaj smiga aż miło!!!