Korek od wody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie w 1,5 jest korek od płynu chłodniczego? czy jest ? bo chciałem wyczyścić cały układ jak odkręcam od weża najniżej położonego to tak ok 2l spływa .

wyjmij chłodnicę - to 5 minut roboty, a płynu wyleci znacznie więcej. Korka spustowego ne ma

Z wyjątkiem złomero piotr'ka

a ja sie zapytam co skłania -jakie sa przesłanki do tak gruntownego czyszczenia?

Cytat:
2008-05-02 14:34:30, pawel12356 pisze:
a ja sie zapytam co skłania -jakie sa przesłanki do tak gruntownego czyszczenia?

Od czasu do czasu warto wymienić płyn chłodniczy. Bez demontażu tylko część płynu daje się wylać.
ja całkowicie wymontowałem chłodnicę podczas montażu skraplacza, i ze zdziwieniem zauważyłem, że coś w niej grzechocze. Przechyliłem i wypadł z niej spory kamień (jakieś 2x3 cm) i trochę drobniejszych. Skąd - nie wiem, może po prostu narosły jak kamienie nerkowe?
chłodnica pełni pewnie rolę odstojnika, w którym na dno opadają cięższe zanieczyszczenia.

Cytat:
2008-05-02 07:14:27, Rospur pisze:
Gdzie w 1,5 jest korek od płynu chłodniczego? czy jest ? bo chciałem wyczyścić cały układ jak odkręcam od weża najniżej położonego to tak ok 2l spływa .

Odkrec jeden przewod ten najnizej polozony a w zbiorniczek wyrownawczy wydech odkurzacza domowego i zostanie ci max 1 litr w calym ukladzie - testowalem to juz i daje nawet rade

Cytat:
2008-05-04 09:13:16, rafalko pisze:
w zbiorniczek wyrownawczy wydech odkurzacza domowego

Pod warunkiem, że znajdzie gdzieś 18 letni odkurzacz Zelmer

jak pompe płynu zmieniasz to prawie wszystko wylatuje

chyba sobie zamontuję własny korek w chłodnicy nawiercę dziurę a póżniej jakąś srubę i bedzie ok

Cytat:
2008-05-04 18:11:42, Rospur pisze:
chyba sobie zamontuję własny korek w chłodnicy nawiercę dziurę a póżniej jakąś srubę i bedzie ok

zabawa niewarta przysłowiowej świeczki-po co to bedziesz robil??

Cytat:
2008-05-04 20:11:17, tommi3737 pisze:
.."po co to bedziesz robil??.."

pewnie Po to, żeby go raz na 4 lata odkręcić w celu wymiany płynu chłodzącego

Cytat:
2008-05-04 20:19:53, bogdan1 pisze:
pewnie Po to, żeby go raz na 4 lata odkręcić w celu wymiany płynu chłodzącego

Raz na 4-ry lata to wężyk zdemontuje, a za 12 lat to już z karoserii nic nie pozostanie więc po co mu korek.
Chcesz korek? Kup chłodnicę do nexi.

Cytat:
2008-05-04 22:06:14, piotr_ek pisze:
.."Raz na 4-ry lata to wężyk zdemontuje..."

Tracisz wyczucie "właściwej oceny pomysłu" czy co ??