Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-08-12 14:02:49 Chyba cię pogięło od tego upału. Warunki techniczne dopuszczenia samochodu do ruchu,mówią wyraźnie, że niedopuszczalne jest jakiekolwiek uszkodzenie szyby czołowej. A ty wyjeżdżasz z pęknięciem długości 15cm.
Jak trafisz na upierdliwego diagnostę,to nawet gwiazdka po kamieniu na szybie czołowej powoduje,że wyjeżdżasz bez stempelka w dowodzie. |
grizzli66 Poznań | 2007-08-12 17:59:52 W rzeczy samej |
Adamo8 Klubowy Weteran Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2007-08-13 15:46:09 Taka rada się nasuwa tylko, aby w razie zatrzymanie dowodu rejestracyjnego dopilnować żeby niebieski wpisał dokładnie za co zabiera dowód rejestracyjny. Jeśli tego nie dopilnujemy to na stacji diagnostycznej zostawimy kupę kasy za pełen przegląd (jakoś on tam się nazywa ale kosztuje dużo więcej niż zwykły), natomiast jeśli mamy wpisane za co dowód jest zabrany to sprawdzą tylko to i za małą kasę. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-08-13 17:31:53 jak już radzimy...nie kupuj szyby Nordglass...może i najtaniej ale jakość (i trwałość) produktów tej marki budzi spore zastrzeżenia
Navi po krótkim bardzo okresie użytkowania takowej nówki nie był za bardzo zadowolony (porysowana już była jak kilkuletni oryginał) ...Ostatnio byłem świadkiem montażu takowej do Peugeota Partnera...co się naklęli na serwisie to szok!...okazało się że zły jest profil szyby !! |
jarecki124 Daewoo Espero Łódź | 2007-08-14 01:08:35 Hmmm, niestety nie radze jeździć ze zbitą szybą czołową, mnie się udało przez tydzień jeździć aż w końcu musiałem wymienić, kupiłem firmy SAINT-GOBIN 310pln z montażem, przeklejeniem naklejki rej. i lusterka, jednym słowem full opcja, wyjechałem po 2ch godzinach z nowiutką szybką... |
Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-03-31 19:47:36
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-31 19:48:16
A praktycznie pewno w każdym szyboserwisie! |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-03-31 21:50:09 Jesli juz o peknietej szybie-to z jakiego powodu one pękają?
Ja jeszcze nie miałem takiego przypadku w zadnym samochodzie |
Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2008-03-31 22:01:06
Najcześciej od odpryskujących kamieni spod kół ciężarówek. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-03-31 22:29:45
Najczęściej to na pewno NIE tak jak pisze Esperynek... Może i nie słyszałeś ale szyby pękały nałogowo i notorycznie np. we (wszystkich!) NOWYCH skodach felicjach.., znacznie rzadziej ale również (za często) pękały także w reno meganach grand tour... Wszystkie te przypadki to złe obliczenia sztywności nadwozia bądź poszczególnych jego elementów ( reno..klapa tylna) ...przy uwzględnieniu że siedzi tam szyba , która nie wszystko lubi.. W starszych autach to często wynik utraty pierwotnej wytrzymałości nadwozia na skutek procesów korozyjnych i zmęczeniowych ..w innych nawet nowych , to często skutek niefachowo wykonanej naprawy powypadkowej... W felicji problem usunięto b.prosto ..poprawiając fabrykę przez dołożenie rozpórki amortyzatorów przednich (jak się nie mylę było to obowiązkiem każdego dilera przy przeglądzie zerowym)... W meganie nie wiem...ale na pewno ingerował producent auta....bo przypadki (chyba już od końca rocznika 2006) :przestały się dziać".. kamienie ?...owszem też...ale to tylko takie pechowe przypadki... |
Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-03-31 22:34:24
A tak w ogóle to lusterko wszędzie bez problemów przekładają? Nowa szyba ma już przygotowane miejsce pod fabryczne lusterko? Ile taka impreza ze wszystkim może kosztować w Łodzi i gdzie konkretnie? Dzięki z góry... [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2008-04-02 22:16:42 ] |
kabe00 passat b5 Tarnów | 2008-04-01 21:55:33
można czyścić z rdzy to miejsce bez zdjęcia szyby? |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-01 23:02:17 Chyba nie-ale kużwa skad tam rdza?
|
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2008-04-02 00:20:48
widzisz a ja mam nordglass w espero i nie narzekam.... ma prawie 3 lata i jakoś specjalnie sfatygowana nie jest... ma nawet mniej rys niż prawie roczny pilkington w MB |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-04-02 09:57:22
Może dlatego że od czasu mesia Esperakiem (prawie) nie jeździsz ?? Navi miał skrajnie inne zdanie ...ale On bił kilometry choby gupi No i bądź tu człeku mądry Niemniej ..sie mi wydawa że Nordglass to jakaś polska firma czy inny chińczyk pod tą marką ....produkujący szyby na bidną część eu..kiedyś pisali , że to było jakoś tak iż chyba dla grupy JAAN Pilkington to o wiele bardziej renomowany producent... Samo to porównanie powinno o czymś świadczyć (a czy naprawdę tak jest ??...) |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-02 12:54:05
I dla np. reno na 1-szy montaż produkują - oczywiście już z logo reno. Inna kwestia to czy 2x droższa szyba będzie 2x lepsza? |