Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2008-05-16 19:52:45 Mam problem
Vectra B 1,8 V16 98r na trasie stanoł silnik i nie da sie odpalić.Zaczeła świecić kontrolka ze wtrysków.Do czego doszedłem sam na pompie paliwowej nie ma prądu jednak kiedy robie przekaznik na krótko podaje paliwo.Podłączałem do kąpa jednak ten nie wykazał żadnych błędów. ????????????????? [ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-05-28 14:30:27 ] |
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2008-05-17 18:35:28 Mam problem Vectra B 1,8 V16 98r na trasie stanoł silnik i nie da sie odpalić.Zaczeła świecić kontrolka ze wtrysków.Do czego doszedłem sam na pompie paliwowej nie ma prądu jednak kiedy robie przekaznik na krótko podaje paliwo.Podłączałem do kąpa jednak ten nie wykazał żadnych błędów. ????????????????? Panowie autko nieruchome od tygodnia Pomocy!!!!!!!!!null |
taxi Pełnoprawny Klubowicz mondeo Łódź / Elbląg | 2008-05-17 19:47:30
skoro zrobiles na krotko i dziala widac jest przerwa w obwodzie . . jak dobrze rozumiem |
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2008-05-17 21:37:57
Dokladnie jest gdzies przerwa w obwodzie jednak pomimo tego ze na krotko pompa podaje to i tak nie chce odpalic.rozrusznik kreci i nic pozatym |
JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2008-05-17 21:53:14 Rzeby silnik hodził tżeba bęzyny i prondu. Skoro jest bęzyna to mósisz zobaczyć czy jest iskra na śfiecah. Jerzeli nie ma to muk paźć czójnik obrotuw wałó, albo DIS |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2008-05-17 23:04:55 skoro działa na krótko, a nie działa normalnie to zacznij od sprawdzania bezpieczników i przekaźników. jest koło zbiorniczka płynu chłodzącego puszka z przekaźnikami, jeden z nich (nie pamiętam który) odpowiada za pompę paliwa - może padł.
ale zanim pobiegniesz kupić nowy upewnij się czy pompa na pewno nie pracuje przy normalnym wpięciu do instalacji. może pracuje, a filtr paliwa jest tak zatkany (choć wątpię), że przepuszcza za mało benzyny. pzdr |
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2008-05-18 00:46:42
Przelecialem wszystkie bezpieczniki i przekazniki (własnie ten od pompy po zwarciu na krótko podaje prąd na pompe)odkrecałem wtrysk i paliwo idzie zapłon jest wporządku,wymieniłem też czujnik obrotów wału.I nadal nic brak prądu na pompie,swieci kontrolka z wtrysków i nie chce zapalić |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2008-05-18 15:34:20 swieci kontrolka od wtrysków, ale próbowałeś odczytać konkretny numer błędu? jakby padł czujnik wału to by auto odpalało w trybie awaryjnym ale by odpalało.
[ wiadomość edytowana przez: scoodie dnia 2008-05-18 15:36:19 ] |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2008-05-18 21:19:27 czesc seba. w układzie lewostronnym bezpiecznik 19w srodku a pod maską masz przekaznik r44. co do paliwa to przekaznik sie załacza przy kreceniu rozrusznikiem i jak auto jest na chodzie. ajezeli by paqdł czujnik położenia wału to nie bardzo ma co sterowac wtryskami i auto by nie zapaliło. zalezy jaki tam jest silnik bo niektóre maja jeszcze czujnik położenia wałka rozrzadu. auto zgasło czy po zgaszeniu juz nie zapaliło. nie zawsze wyrzyga komputer bład nawet jezeli check swieci. i swieci czy miga check?
|
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2008-05-18 22:26:26
Problem polega na tym że komp nie widzi zednego błędu Alex Auto zaczeło przerywać potem zgasło i nie dało sie odpalić.Najgorsze że to było na autostradzie M25 do londynu w godzinach szczytu |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2008-05-18 22:32:30 tak więc moja wiedza już tu nie pomoże, a w zasadzie niewiedza pozdrawiam i owocnej walki życzę |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2008-05-19 09:02:28 po pierwsze nie musi wyskoczyć żaden błąd (aczkolwiek przy słabym oprogramowaniu może sie tak zdarzyć ze jest a nie wyskoczy). po 2 jeżeli sie zapalił check to oznacza zawsze ze jakiś podzespół padł. bo oprócz immo to zawsze świeci jak sie coś popsuje. immo nie pada w czasie jazdy. a nawet jak padnie to dopiero przy odpalaniu sie dowiemy bo tylko wtedy go sczytuje. a do wtrysku masz bodajże r43. seba trzeba by sprawdzić czy wtryski śmigają bo mogło sterowanie paść lub sie przytkać. |