Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-09-01 11:41:39 Dzisiaj zauważyłem że spod podwozia na prawym boku sterczy mi kawałek przewodu.Wygląda na to że zahaczyłem o coś i urwałem go już jakiś czas temu. Przewód jest niebieski, plastikowy (dosyć tandetnie wygląda) biegnie po prawej stronie podwozia (razem z dwoma takimi samymi) najbardziej skrajnie - tuż przy progu. Nic z niego nie cieknie ale część od strony tyłu samochodu jest trochę brudna. Moje pytanie brzmi: co to za przewód? Czy to może być odpowietrzenie baku? Od momentu zakupu auta mam problem z tankowaniem (pistolet odbija tak jakby bak był pełny) Czy to może być przyczyna? Różnicy w zachowaniu samochodu nie zauważyłem, więc możliwe że jest urwany od samego początku. Co z nim zrobić? Połączyć urwane kawałki? wymienić cały przewód? |
GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2008-09-01 12:53:28 Czy działa ci ręczny?
zrób zdjęcie i wrzuć na forum. Będzie nam łatwiej zdiagnozowac. |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-09-01 17:50:01 Nie mam kanału żeby pstryknąć fotkę ,
połączyłem ten przewód (w sumie to bardziej rurki niż przewody) przy pomocy kawałka wężyka. Tankuje się tak samo kijowo jak wcześniej ale może to kwestia przytkania tego przewodu brudem ? |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-09-02 14:03:17 no tak, ale nic z tego przewodu nie leci a silnik działa normalnie |