Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Solltys Forumowicz v40 przeddzidzie | 2008-02-28 11:39:36 Pewnie niektórzy już słyszeli - jak nie to proszę doczytać Klik
Pierwszy raz mi się zdarza pisać o takich sprawach, ale jestem wstrząśnięty. Tą moto rodzinkę Zientarskich uwielbiam - tworzą idealny duet, dowcipny i z zacięciem i polotem. Wstrząśnięty jestem okolicznościami - że nawet taki doświadczony kierowca zaszalał. Pasażer (którego akurat nie znam i nie czytywałem) zginął, wg nie potwierdzonych informacji...spłonął W momencie gdy to piszę stan Pana Macieja jest ciężki |
bubuja1 Forumowicz Opel Astra II IRMSCH ... Łowicz/Łódź | 2008-02-28 20:04:59 Racja tragiczne ale jednego nie rozumiem czy media od początku spekulowały ze to Zientarski jechał za kierownicą, bo teraz już nic nie wiadomo... Może zaczyna się akcja wsadzenia z akierownice trupa??? |
GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2008-02-28 20:18:21 Jestem mocno poruszony wypadkiem. Wczoraj znajomy chwile po tragedi jechal kolo plonacego samochodu.Zrobil wstrzasajce zdjecia.
Widac na nich Macka wyczolgujacego sie z samochodu.... Jutro z samego rana jade na ulice Saska w Warszawie oddac krew. Wierze, ze nie bedzie jeszcze za pozno. Apeluje do wszystkich o taki gest. Szczegoly na stronie www.antyradio.pl stacji radiowej w ktorej pracuje Maciek Zientarski razem ze swoim Ojcem. Od ponad roku zawsze jak wracalem z pracy sluchalem ich w prowadzonej w tak interesujacy sposob audycji. |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2008-02-28 20:24:04 Mnie w mediach /antyradio wawa, interia/ wkurza fakt, że proszą o krew dla Zientarskiego który był zagorzałym przeciwnikiem brawurowej jazdy. Wielokrotnie ostrzegał przed skutkami, a sam co zrobił?
Może dla niektórych wydam się bezdusznym draniem, ale nie żałuję Go. Krew mogę oddać np. dla postronnych, niewinnych ofiar wypadków ale nigdy dla sprawcy który wykazał się brakiem wyobraźni /nie mylić z przypadkowym sprawcą/. |
MSJ Pełnoprawny Klubowicz Seat Leon Warszawa | 2008-02-28 23:51:58 Tyle osób zginęło w tamtym miejscu a ten se testy urządził.
Mimo że go lubię, ale uważam że to był szczyt głupoty. |
Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2008-02-29 05:26:39
mam takie samo zdanie |
Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2008-02-29 09:28:01 "...dla niektórych wydam się bezdusznym draniem,..."
no ale niestety, takie moje zdanie, fakt, nie wiem jak było,ale to raczej jest jasne - szybkie auto, dwóch kumpli więcej nic nie potrzeba... w tym tygodniu już dwa razy miałem sytuację że w mieście auta zajechały mi drogę i w obu przypadkach na lusterku 'dyndał' znaczek "STOP WARIATOM DROGOWYM" może i mi łatwo osądzać, ale też inni jakoś na pokaz "propagują" bezpieczną jazdę... nie jeżdżę zgodnie z przepisami, nigdy tak nie robiłem i pewnie nigdy tak nie będę robił - no chyba że widzę gdzieś radiowóz staram się jeździć zachowawczo, w pracy mamy auta które osiągają ponad 200km/h i to bez większych trudów, ale osobiście wole jechać troszkę wolniej - nei wiem, może zacząłem się starzeć, a może po prostu mam już trochę więcej pod łysiną - w końcu jak już będę chciał wycisnąć troche więcej z auta to przynajmniej raz w miesiącu mamy trening na Torze Poznań wolny kraj - można mieć różne poglądy - więcej rozwagi na drodze życzę |
chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2008-02-29 10:52:57
Zapodaj fotki GSI Co do wypadku...niestety stan polskich drog jeszcze przez dlugie dziesieciolecia bedzie pozostawial wiele do zyczenia, rowniez sam system i technika szkolenia kierowcow sa na beznadziejnie niskim poziomieWypadki byly, sa i zawsze beda.Niestety o takich jak ten jest zawsze glosno bo "zwyklego" zjadacza chleba nie bedzie stac , zeby takie auto nawet na godzine wypozyczyc, a co dopiero scigac sie nim w nocy po ulicach. Adrenalina adrenalina, ale z pasazerem jednak trzeba sie jednak powstrzymywac przed brawura.....zrobisz sobie krzywde..Twoj wybor, ale zyc ze swiadomoscia, ze przez wlana glupote zginal Wasz kumpel, przyjaciel czy dziewczyna...niepojete jak dla mnie...Zientarscy sa OK, ale widac od kasy juz sie troche popieprzylo w glowach...szkoda bo koles mial pojecie o czym mowi i robil to z pasja..mam nadzieje, ze wydobrzeje i wyciagnie odpowiednie wnioski z tej przykrej historii. |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2008-03-04 20:19:01
Nie oceniam. Stwierdzam fakty. A co do do mojej jazdy zgodnie z przepisami to codziennie wielokrotnie łamię przepisy. Ale gdybym był redaktorem i znał "pułapki" na drogach tak jak to było w przypadku Zientarskiego to napewno w tym miejscu nie przekroczyłbym dopuszczalnej prędkości. Mogę pokazać podobne miejsce we Wrocku gdzie przy prędkości powyżej 60km/h wybija w powietrze. I tak jak pisałem wcześniej, zazwyczaj przekraczam prędkość dopuszczalną, ale jeżeli znam niebezpieczne miejsca to zachowuję bezpieczną prędkość. Zientarski znał to miejsce, ostrzegał przed nim, dlatego nie żałuję Go, zachował się jak szczeniak który dorwał się do samochodu tatusia. [ wiadomość edytowana przez: Slawekp dnia 2008-03-04 20:19:50 ] |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2008-03-15 10:55:42
mi jest to obojentne kto prowadzil -kierowca byl-albo jest poprostu idiotä drogowym i mamy szczescie ze wlasnie w tej chwili nie jechalismy obok nich z calä rodzinkä i ze nas ni zgarnol GSI -masz moze unikalne foty wiec moze widac z ktörej strony wyczolguje sie Maciek-moze to by w czym pomoglo a ja wole oddac krew na dzieci z rakiem iinnymi paskuztwami |
JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2008-04-17 19:11:45 Irytujące jest, że codziennie na drogach giną zwykli ludzie często Bogu ducha winni i pies z kulawą nogą nie interesuje się ich losem.
Tu jest szum, czemu? bo to postać medialna. Jest to tragedia dla rodziny, nic tego nie zmieni i jak sądzę nikt tego nie neguje. Jednakże okoliczności tego zdarzenia nawet przy wykazaniu tolerancji i zrozumienia z wzięciem pod uwagę stanu dróg dają nikły asumpt do usprawiedliwienia. Pozostaje więc życzyć powrotu do zdrowia, a reszcie, która ma podobne skłonności do chwilowych czy częstszych zanikow samokontroli i wyobraźni niech ta tragedia stanowi przestrogę, może przeżyją i oni i inni. |
GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2008-04-18 09:02:53 Trzymam kciuki za Maćka tak jak będę ( abym nie musiał ) za każdego z was. |
lakus Forumowicz Opel Vectra A, kiedy ... Bydgoszcz | 2008-05-31 15:08:21
dokładnie. ja mam takie samo zdanie. Tymbardziej że rok wcześniej był tam podobny wypadek więc tymbardziej tak niby rutynowany znawca, kierowca powinien zachować w tym miejscu rozsądek i zwolnić do tych 50km/h. Ja w sumie nigdy nie lubiłem Maćka w TV czy w radiu. Tak jak jego ojca oglądałem od czasów jak w pieluchy jeszcze robiłem i zawsze miałem do Włodka wielki szacunek za jego świetną robotę tak synka zawsze uważałem, za pozera, szpanera i takie tam. To zdarzenie tylko potwierdziło moje odczucia. P.S. Ferrari podobno bylo jego kumpla z Orlenu i Maciek miał go tylko przechować, a nie urządzać sobie jazdy w nocy. Do tego mała ciekawostka. Jestem z Bydgoszczy i akurat do tego miasta Maciek trafił na rehabilitację. Wiele osób czeka na nią latami, a Maciek lekko mówiąc wszedł bez kolejki? Co on? jakiś lepszy od tych co już od lat czekają? Napewno bogatszy i bardziej znany ... no ale to już inna bajka. [ wiadomość edytowana przez: lakus dnia 2008-05-31 15:10:21 ] |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2008-06-03 19:57:25 Zientarski już chodzi >CLICK< |