Toyota starlet rezerwa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie czy może mi ktoś odpowiedzieć czy w toyotce starlet jest kontrolka rezerwy paliwa bo kulam sie na wyczucie a nie mam zamiaru popychać ją do CPN-u Borek34

W jednych jest a w innych niema... W dieslach niema wcale a w benzynowych w zaleznosci od modelu raz byly raz nie.
Pozatym po co ci kontrolka ,tankuje sie jak poziom spada ponizej ostatniej cwiartki , czeka az pistolet odskoczy i niema problemu.
To jest takze wskazane ze wzgledu na pompe paliwa.

Bigelektron - a myslisz ze kazdy ma tyle kasy zeby tankowac pod korek???

zwłaszcza przy obecnych cenach :/

Witam jak mam to tankuje pod koreczek ale za taką cene paliwa to już rzadko tak tankuje a chodzi mi o toyotke starlet z roku 1996 koniec listopada z tą kontrolką rezerwy

Cytat:
2008-06-29 02:22:00, premier123 pisze:
Bigelektron - a myslisz ze kazdy ma tyle kasy zeby tankowac pod korek???

Tankowanie to nie kwestia kasy tylko zlego nawyku.Jezeli przykladowo ktos tankuje co tydzien za 50 zl to chyba lepiej zatankowac raz w miesiacu do pelna.Kasa ta sama czas zaoszczedzony ,pompa nie ciagnie syfu z dna z powietrzem same plusy i niema stresu ze zabraknie paliwa.
Znam ludzi ktorzy zarabiaja wiecej odemnie a tankuja za 100 zl bo tak sie przyzwyczaili, a moze delektuja sie wizytami na stacji??
Osobiscie nienawidze tankowania wiec staram sie jak najrzadziej

Cytat:
2008-06-29 12:20:02, Borek34 pisze:
Witam jak mam to tankuje pod koreczek ale za taką cene paliwa to już rzadko tak tankuje a chodzi mi o toyotke starlet z roku 1996 koniec listopada z tą kontrolką rezerwy

Dalej nie wiadomo czy to benzyna czy diesel???

Cytat:
2008-06-29 10:32:01, marcinm pisze:
zwłaszcza przy obecnych cenach :/

Przy obecnych niespodziewanych podwyzkach wlasnie nalezy tankowac do pelna.Kazde nastepne jest drozsze od poprzedniego albo raczej
Mam taki prywatny sposob na podwyzki cen paliwa niemam pojecia ile kosztuje litr.Jest bezstresowo ...bo po co sie dodatkowo wkurzac skoro i tak trzeba zaplacic
Fakt zawsze do pelna bylo 180 a teraz 200 costam a leje jak mam okolo jedna czwarta ...i to jest wkurzajace ale co zrobic w takim kraju zyjemy.

dobra zrozumiałem benzyna i zwracam honor mój błąd

w mojej ep80 nie bylo. dodam,ze byla z 1992 roku jakby to mialo pomoc