MotoNews.pl

Dziewne zachowanie na ssaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od kilku dni na zimnym silniku pojawił mi się dziwny objaw pracy silnika. Mianowicie jak go wysprzęglam obroty na chwile ida na gory i sie normują. To tak jak byscie przed zmiana biegu tuz przed nacisnieciem sprzegła dodali gazu. Dzieje się tak i na pb i na lpg i tylko na ssaniu. W czym szukac przyczyny?

zimny, gęsty olej w skrzyni?

zimna skrzynia ma skłonnosci do 'ciagniecia' własnie ze względu na zimny początkowo olej--wiem ze nie tylko w Espero to występuje
cały problem ze u Kolegi objawiło sie to nagle z tego co pisze....sprzęgło?

Cytat:
2008-06-19 19:58:03, misiekwwa pisze:
i tylko na ssaniu.

Nawet nie wiedziałem, że Esperaki miały coś takiego jak ssanie xP
Coś takiego miałem w mojej 24 letniej Fieście

Wszystkie samochody mają ssanie. Poza bardzo starymi wyjatkami to wszędzie automatyczne.

Cytat:
2008-06-19 21:32:56, slawekk pisze:
Poza bardzo starymi wyjatkami to wszędzie automatyczne.

Jak temat przeczytałem to jak bym się cofnął do 1990 roku co najmniej. Automatyczne ssanie to skoda favorit miała i może jakiś gólf!

Panowie a czy problem nie tkwi gdzieś w przepustnicy że jakiś syf się dostał?? Jak się do niej zabrać?

Cytat:
2008-07-02 08:05:42, misiekwwa pisze:
Panowie a czy problem nie tkwi gdzieś w przepustnicy że jakiś syf się dostał?? Jak się do niej zabrać?

nom co trzeba sciagnac przepustnice wyczyscic całą wraz z silniczkiem krokowym cos jeszcze??

Cytat:
Automatyczne ssanie to skoda favorit miała i może jakiś gólf!

Miałem kiedyś Garbusa z 1974 roku i miał automatyczne ssanie
Kobar

Cytat:
2008-07-02 20:57:00, kobar pisze:
Miałem kiedyś Garbusa z 1974 roku i miał automatyczne ssanie

Miałem na myśli OSTATNIE produkowane auta, które miały automatyczne ssanie, a nie pierwsze. Gwoli ścisłości do poldek od 1991r. był dostępny z silnikiem na wtrysku.

ssanie --to bardziej do gaznika sie odnosi
we wtrysku to bardziej"wzbogacenie mieszanki"
ostatnio sprzedawane auto z automatycznym ssaniem na gazniku to chyba Tico

misku temat zrobiles i rozumiem ze usterka nie naprawiona bo nie napisales efektu

Ano zrobiona jak zwykle z pomocą nadszedł Pstruś. Przyczyna usterki okazała się stara linka gazowa.