Koło Zapasowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko. Słyszałem, iż koło zapasowe nie jest juz obowiązkowym wyposażeniem w samochodzie. To prawda ??? Chciałem sobie kupić dojazdówkę ale niestety ktoś był przedemną. Kółko kosztowało 50 zł Kurcze. Wracając do zapsówki, czy można dostać mandat za brak zapasowego ??? Ja albo kupie dojazdówkę albo albo zestaw naprawczy i nie będę woził żadnego koła w bagarzniku gdyż mam gaz i koło zajmuje mi miejsce w bagarzniku. Z drugiej strony jak rozwale felgę... To lepiej mieć taką mniejszą dajzdówkę.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-03-18 17:20:59 ]

Drogi Autobusie
Nie piętrz sobie problemów

W sumie racja ale taką dojazdówkę to i tak kupie. zawsze więcej miejsca za tylną kanapą.

Cytat:
2008-03-18 17:09:52, Ikarus260 pisze:
Z drugiej strony jak rozwale felgę... To lepiej mieć taką mniejszą dajzdówkę.

A najlepiej to cztery... a tak wogóle to przydałoby się drugie auto za sobą na holu ciągnąć, żeby na części zapasowe było + 50l paliwa bo co jak bak przerdzewieje?

Bez zbędnych komentufff. Już kupiłem własnie na allegro 2 za 50 zł Zawsze więcej miejsca.

Cytat:
2008-03-18 17:43:48, Ikarus260 pisze:
Bez zbędnych komentufff. Już kupiłem własnie na allegro 2 za 50 zł

Cztery se trza było kupić... abo osiem, pietnaście, pindziesiont!!!
Jak kupiłem złomero to w bagażniku był zapas nigdy nie używany przez 5 lat. Sprzedając 10-cio letnie złomero zapas był użyty 1 (słownie jeden) raz i to nie w sytuacji ekstremalnej na środku drogi.
W złomgunie jest 9-cio letni zapas nigdy nie używany.

Tu chodzi o miejsce za tylnią kanapą.

Cytat:
2008-03-18 17:51:11, Ikarus260 pisze:
Tu chodzi o miejsce za tylnią kanapą.

Za tylną kanapą w sraluchu to silnik jest, a w złomero to BAGAŻNIK się zowie. A ja "piłem" do ilości zapasów i sposobu ich zastąpienia. Jak zakonnica jakaś - chciałby, a się boi.

Wiem, że Bagażnik A swoją drogą to kupiłem je też po to, by już w niedalekiej przyszłości włożyć do bagażnika wózek dziecięcy i ewentualne bagarze jadąc do rodziny A więc po to było mi potrzebne mniejsze kółko Czyż nie prawda, że dobre przemyślenie

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-03-18 20:38:56 ]

Cytat:
2008-03-18 20:37:00, Ikarus260 pisze:
Wiem, że Bagaik

A co to jest?

Cytat:
2008-03-18 20:37:00, Ikarus260 pisze:
A swoją drogą to kupiłem je też po to, by już w niedalekiej przyszłości włożyć do bagażnika wózek dziecięcy i ewentualne bagarze jadąc do rodziny ]

"bagarze"

a tak poza tym, to wiem, że kilku forumowiczów miało problem ze zmieszczeniem wóżka dziecięcego do bagaŻnika. więc najperw sobie sprawdź, czy Ci wogóle wejdzie

pozdr.

Cytat:
2008-03-18 21:33:17, robertkaluza pisze:
"bagarze" a tak poza tym, to wiem, że kilku forumowiczów miało problem ze zmieszczeniem wóżka dziecięcego do bagaŻnika. więc najperw sobie sprawdź, czy Ci wogóle wejdzie pozdr.

A bo żeście se gaz w koło pomontowali. Ja w esperaku miałem jak Bóg przykazał walec i mieściło się normalne koło zapasowe (w miejscu koła zapasowego) i wózek dziecięcy (duży, nie parasolka) i jeszcze się dało tygodniowe zakupy zrobić.

Cytat:
2008-03-18 21:33:17, robertkaluza pisze:
......a tak poza tym, to wiem, że kilku forumowiczów miało problem ze zmieszczeniem wóżka dziecięcego do bagaŻnika. więc najperw sobie sprawdź, czy Ci wogóle wejdzie pozdr.

Dokładnie!! Przed kupnem koniecznie sprawdź czy wózek da się przecisnąć przez malutki otwór załadunkowy (lub jak bardzo trzeba go demontować), żebyś nie był później, jak ja, niemile zaskoczony.

Cytat:
2008-03-18 17:43:48, Ikarus260 pisze:
Bez zbędnych komentufff. Już kupiłem własnie na allegro 2 za 50 zł Zawsze więcej miejsca.

Trzeba było zaszaleć i kupić rozmiar 145/65/14 ...zaoszczedziłbyś na szerokości z 5 cm

Cytat:
2008-03-18 21:46:40, nawigator5 pisze:
Trzeba było zaszaleć i kupić rozmiar 145/65/14 ...zaoszczedziłbyś na szerokości z 5 cm

A jaka na paliwie oszczędność

Pisałem, że ortografia kiepska u mnie...

Cytat:
2008-03-18 22:26:20, Gacolot pisze:
A jaka na paliwie oszczędność

I powietrzu

Cytat:
2008-03-18 21:46:40, nawigator5 pisze:

standardowe koło zapasowe zajmuje praktycznie połowę bagażnika. Dojazdówka jest nieco węższa, ale przede wszystkim ma mniejszą średnicę dzięki czemu można ją postawić w pionie w głębi bagażnika, dzięki czemu ilość miejsca w bagażniku jest znaaacznie większa

Cytat:
2008-03-19 12:10:06, Robert_S pisze:
standardowe koło zapasowe zajmuje praktycznie połowę bagażnika.

Ikarus kupił dwie dojazdówki

Cytat:
2008-03-19 12:13:08, piotr_ek pisze:
Ikarus kupił dwie dojazdówki

...pewnie w myśl zasady, że jak przebije się jemu z przodu, to założy dwie identyczne dojazdówki, żeby nie "uszkodzić" różnicówki......

Albo ma chłopak takie szczęście, że jak łapie gumę to zawsze w dwóch kołach.....

Ale dwie dojazdówki i tak zajmują więcej miejsca niż jeden oryginalny zapas....

Czort wie co On kombinuje