Gaśnie na pb...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gaśnie na luzie... Co może być powodem ?

Znacie konkretne powody ?

Czasem leci obrotek i zdycha, a czasem go przytrzyma na 500 obr i trzyma

Silniczek krokowy,filtr powietrza,etc.

-----------------
Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu

"lewe powietrze"?

Nie znam powodów gaśnięcia na pb.W tym kontekście(gaśnięcia)wspomnę ,że u mnie silnik gaśnie na lpg przy słabo naładowanym aku .Dzieje się tak najczęściej gdy na krótkich 3km odcinkach używam np :wycieraczek, ogrz.tylnej szyby,klimy czy(lub) max nawiewów.3km -tyle mam do pracy i normą jest doładowywanie aku co jakiś czas prostownikiem.Przy dłuższych odcinkach problem znika np 10 km i to przy full elektryce.Dwa -trzy miesiące temu wymieniiłem altka i nie wiele mi to dało ,a aku ma 2 lata.I to coś wkurwia mnie przy tym samochodzie-wkładasz człeku nowiznę a to g...i tak zducha.Znajomek ma 22 letmią BEEmkę i nie orientuje się w większości ewentualnych awarii-bo i po co?Tam tego nie ma .Lejesz,jeżdzisz, eksploatacyjne wymieniasz a na szfabów psioczysz-ot wsio!

Cytat:
2007-12-02 22:42:30, gafcio pisze:
Znajomek ma 22 letmią BEEmkę i nie orientuje się w większości ewentualnych awarii-bo i po co?Tam tego nie ma .Lejesz,jeżdzisz, eksploatacyjne wymieniasz a na szfabów psioczysz-ot wsio!

Ach ten mit cudownego pełnoletniego bi-em-dabliu

-----------------
czasem tu zaglądam

Mam odmę dziurawą, to pewnie to

Cytat:
2007-12-02 23:50:24, Zoltar pisze:
Mam odmę dziurawą, to pewnie to

Tylko że odma nie podaje lewego powietrza - jest przed przepustnicą.Jedynie dostajesz nieprzefiltrowane powietrze.

-----------------
Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu

Tyż fakt

odma dziurawa podaje lewe powietrze-przynajmniej w 1.5-bedzie sobie szło za przepustnice tym cienkim przewodem łączącym pokrywe zaworów z kolektorem ssącym

mam 1,5, lpg i przerabialem juz wszystkie dziurawe odmy jakie mozna stopić - nigdy mi auto nie gaslo (z ta gruba odma od tylu silnika to stopiona jezdzilem pol roku )