[mk7]podłączenie lampki podsufitki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko zamontowalem sobie w samochodzie neony pod nogami pasazerów i kierowcy i wprawdzie mam na wlacznik ale chcialem go zlikwidowac i podlaczyc te neony pod ta lampke w podsufitce zeby zaswiecaly sie jak otworze drzwi i gasly jak zamkne oraz zebym mógl je w kazdej chwili wlaczyc... poprostu zeby byla pelna regulacja ta lampka... pomózcie

wystarczy zasilanie neonów podłączyć pod żarówke i podsufitce

a któredy moge kable puscic zeby je schowac?? i pod co podlaczyc pod te blaszki?? bo jak rozebralem ta lampke to widzialem ze dochodza 3 kable..

kable od lampki biegną lewym prtzednim słupkiem jeśli mnie pamięć nie myli...

no tez mi sie tak wlasnie wydawalo ale ida 3 a od neonów wychodza 2...

Cytat:
2009-08-11 21:38:19, jocker9003 pisze:

to znaczy, że jeden Ci zostanie
Sprawdź miernikiem, albo właśnie neonem, na których kablach jest prund i tam go podepnij. 3 kable pewnie jest od sterowania czasowego oswietlenia...

Cytat:
2009-08-11 21:38:19, jocker9003 pisze:

ja u siebie mam zrobione tak jak chcesz zrobić
ja podpinałem kabelki bezpośrednio przy żarówce w lampce w podsufitce i pociągnąłem kabelek pod podsufitką w stronę słupka drzwi później wzdłuż wraz z resztą kabli które już tam są, później lewy słupek i w dół i podpiołem pod diody na nogi i wszystko działa i nie ma widocznych śladów przeróbki oprócz podświetlenia na nogi działającego wraz z podsufitką

Że zadam pytanie? Nie macie przypadkiem wtyczki do tego celu nad nogamy kierowcy? U mnie tak bylo... chyba że mam wersję rządową Wystarczyło podpiąć

Cytat:
2009-08-12 00:14:34, arti31 pisze:
Że zadam pytanie? Nie macie przypadkiem wtyczki do tego celu nad nogamy kierowcy? U mnie tak bylo... chyba że mam wersję rządową Wystarczyło podpiąć

ja mam clx, ale z 90r i tez mam wtyczki...

a gdzie ona sie znajduje??i ta wtyczka jest podlaczona pod lampke?