Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia CB MARIUSZNIOWY STATUS takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2008-09-03 10:50:01 Nie chce miś się przeglądać 348 wątqf (więc jak już to było, to proszę mnie nie bić...za mocno ), ale chętnie bym się - jako nieCBradiowiec - pośmiał z tych dziwnych sformułowań stosowanych w slangu drogowym CB (nie wiem, czy poza drogami tez to obowiązuje) . O śmiech mnie przyprawiło, jak usłyszałem, że wielgachny kierowca TIRa klnący jak szewc z petem w ustach na stacji benzynowej może przez SiBi pytać się kolegów w stylu: "jak tam dróżka na Opole, misiaczki stoją z suszareczkami"? zamiast "Widział ktoś qrwa policję w okolicy?" .
No qrdeczka -> ja bym się głupio czuł, jakbym się musiał dopasować do tego stylu. No jakies "bajo" (czy jakoś tak...to rozumiem chyba od ang. "bye") by mi w ustach grzęzło, no i w ogóle raczej bym kwiczał ze śmiechu słysząc siebie mówiącego zdrobnieniami ... noooo... eeee... raczej bym nie dał chyba rady . Słaby taki znaczy się jestem.... Zanim mnie ktoś zlinczuje za to, ze śmiem się podsmiewać z poważnej nowomowy, to zapodajcie jeszcze kilka tych fajnych sformułowań do pośmiania . Noooo...boooo... może... kiedyś sie sam przełamię (i taki złamany będę Wam życzył na trasie "szerokości", czy jakoś tak )). |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2008-09-05 01:35:02 ciesz sie ze nie ma juz 88 55 jak kiedys
a misiaczki na hulajnogach na 99 slupku z suszareczka to jes piekne |