Brak mocy-dziwny dźwięk z okolic listwy wtryskowej.Pomocy!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam niemały problem-nie wiem o co chodzi-w moim essiku troszke ostatnio zaczęło brakować mocy i słychać dziwny dźwięk(pisk,coś w rodzaju przechodzonego łożyska,jakiejś przepuszczającej membrany-ciężko go określić)z okolic listwy wtryskowej
Nie wiem od czego zacząć diagnostykę i za co się zabrać
Silnik 1,6 Efi/105km(powinno być )/91rok.
Z góry dzięki za podpowiedzi

Od zmierzenia cisnienia paliwa, bo możliwe ze regulator padł/pada.
Jak sprawdzisz to napisz.

Ok.A gdzie ten regulator i jak to wygląda
Ciśnienie paliwa powinno być około 2,1-2,2bar tak?

Regulator to to oktragłe po praewj na listwie wtryskowej.
Sprawdz cisnienie z podłaczonym regulatorem i z odłaczonym czyli odłaczony ten wezyk od niego.

Aha-dzięki-postaram się jeszcze dziś pojechać do znajomego i zmierzyć-mam nadzieję,że będzie miał odpowiedni sprzęt

Po sprawdzaniu-zaczynał siadać regulator ciśnienia paliwa(dla ciekawych koszt to 30 zł) Tylko jest niemały problem bo u mnie jest to Weber,a na szrocie mieli same oryginalne-Fordowskie,a takowy nie pasuje
Narazie jeżdżę na tym,który miałem i poluje na lepszy.
Dzięki za rady.pozdrawiam

No ok, ale co z tym pomiarem, bo nic nie napisałes, dobry ten regulator czy zły? jakie wartosci wyszły przy pomiarze?

napisz, napisz...bo mnie też to ciekawi

Nie mierzyłem ciśnienia bo niestety znajomy nie miał do tego sprzętu,ale próbowałem włożyć na chwile inny regulator ciśnienia paliwa(ten Fordowski) i samochodzik szedł o wiele lepiej-do momentu w którym poszedł o-ring na regulatorze i później połowa paliwka gdzieś tam sobie "silkała"
Tak więc muszę teraz tylko upolować regulator taki jak mój,tyle,że sprawniejszy i będzie luuuzik
Ale co ciekawego mogę napisać jeszcze to spalanie mam teraz ok. 5,5 litra w cyklu mieszanym przy prędkości ok 110/120km/h