Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
peterchen Chełm | 2008-11-08 09:26:29 A jeżeli nie pasek to co to może być?? |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-08 11:07:14 moim zdaniem jest zle napiety. moze tez byc tlusty w czyms i sie slizgac po rolce. |
peterchen Chełm | 2008-11-08 12:25:16 Ok dzięki co do serwisu to najpierw do nich zadzwonie jeżeli objawy nie przejdą za jakiś czas znaczy powiem rodzinie zeby zadzwonili bo to nie moj samochod;p;p |
peterchen Chełm | 2008-11-09 00:39:17 Co do tego zachwania to zauważyłem że odgłosy te występują jak jest okolo 800 obr/min na luzie. Gdy obroty są wyższe dzwięk ustaje, nie palą sie przy tym żadne kontrolki, auto zachowuje sie normalnie (nie ma utraty mocy, nierownej pracy silnika).
P.S. W pon zadzwonię do Toyoty i zapytam Nie moj samochod wiec nie chcialem rozpętywać burzy w szklance wody dlatego zadalem to pytanie tutaj na forum zeby sie zorientowac co to może byc Dzieki za wszystkie rady |
peterchen Chełm | 2008-11-11 16:52:27 Co do tych odgłosow to sa o wiele cichsze teraz i zaobserwowałem że to dzieje się tylko gdy jest włączona klimatyzacja. Czy to może być odgłos sprężarki?? Czy to jest prawidłowe?? Z gory dzieki za pomoc |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-11-11 18:58:36 Co do sprężarki to zwykle ją słychać jak się włączy ale czy akurat takie odgłosy jak opisujesz są prawidłowe... nie wiem.
A jak tam wrażenia z jazdy Aurisem z silnikiem 1.4 |
peterchen Chełm | 2008-11-11 19:30:36 Powiem tak samochod prowadzi się przyjemnie ale mocy troche moim zdaniem brak szczegolnie na trasie i przy predkosci powyżej 120 km robi sie glosno, zaskoczyl mnie pozytywnie uklad kierowniczy (moim zdaniem auris jest bardziej zwrotny niż corolla - moze wynika to też z tego ze jest krotszy), fajnym patentem jest też skrzynia biegow ma krotkie przełozenia i jest umieszczona wysoko - super sprawa w miescie.
Dzięki za odpowiedz podjade do Toyoty jutro jak bede w Lublinie i powiem w czym rzecz bo sie wlasnie wybieram nim do Lublina, jak już pisałem zadnych innych oznak awarii nie ma (lampki, klima i silnik dziala prawidlowo) |
peterchen Chełm | 2008-11-12 22:01:42 Byłem dzisiaj w Toyocie i powiedział pan ktory był troche dziwny że jak piszcza hamulce to mogą klocki wymienic a co do tych odglosow to stw ze to na pewno nic strasznego bo z samochodzie z takim przebiegiem na pewno wszystko jest ok
Strange |