Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Yaros FSO Polonez 1.6 GLI ... Łódź | 2003-02-06 22:09:51 Jak ma się prawo drogowe do instalowania na samochodzie dodatkowego oświetlenia typuczterech lamp halogenowych zamontowanych na bagazniku nosnym(na dachu)samochodu, coś w rodzaju terenowych samochodów pickup lub półcieżarówek???
QUO VADIS ? |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-02-06 22:37:51 Wg mnie to co masz na samochodzie, jakiekolwiek reflektory nikogo nie interesuja dopoki nie jezdzisz z tymi swiatlami wlaczonymi. Halogenow mozesz miec mnostwo, niebieskich diod tez, jednak dopiero gdy je wlaczysz policja ma na Ciebie haka... |
Yaros FSO Polonez 1.6 GLI ... Łódź | 2003-02-06 22:38:48 A co w tym złego? Czesto jezdze po roznych zadupiach i dobre sowietlenie drogi i pobocza jest niezbedne. A zreszta to bedzie na bagazniku i latwe do demontazu. Jestem tylko ciekaw jak na to policja, zebym niemusial w pospichu na drodze tego zdejmowac. |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-02-07 13:57:39 Ja mam opcjonalnie spięte z drogowymi dolne halogeny. - włacznik 2 pozycyjny przerobiem na 3 pozycyjny. poz. "0" - hal. odłaczone. Poz "-1" halogeny jako przeciwmgielne (czyli z pozycjami - jak seria) Poz "1" - halogeny włączają sie z drogowymi (i tak zawze jeżdżę)
W górne żarówki premium +30% Pod spód -okrągłe halogeny z żarówka 100W Więcej mi nie trzeba... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-02-07 14:09:12 Warto by było spytać panów ze strony Off-Road, którzy mają w "Landrynkach"i UAZach reflektory na dachu jak oni radzą sobie z przepisami. |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-02-07 14:15:56 Wiem że kiedyś był z tym problem,miałem tak w kaszlu założone halogeny na dachu i niebiescy się przyczepili że dodatkowe światła są wyżej niż fabryczne Nie wiem jak jest teraz,przecież wystarczy popatrzeć na tiry które mają halogeny zamocowane wysoko na kabinach. |
Lajka Miłośnik FSO Trzy sputniki Wroclaw | 2003-02-08 01:24:59
Swego czasu rozmyslałem nad 2 ultrafiolet. neonkami pod karoseria....ale niejasnosc umyslow i nieprzewidywalnosc policjantow...szybko mnie do tego zniechecila |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-02-08 13:50:10 To nie zakładaj tego bo i ja sie zniechece... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2003-02-08 14:06:11 ja mialem kiedys w poldku zalozone takie okragle halogeny na dachu na palaku, wygladalo calkiem ciekawie, ale panom niebieskim sie nie spodobaly, wiec sciemnilem ze nie sa podlaczone , a oni mi na to ze jak cos jest zamontowane to musi byc sprawne, albo zdemontowane , no i tak zle i tak nie dobrze, ogolnie za takie lampki zdejma Cie moment, a co do oswietlania to swieca fajnie ale jak jedziesz w nocy to wszystko Ci sie odbija w przedniej szybie minowicie bedzie Ci sie odbijala deska w szybie i bedziesz mial oswietlona maske i on niej tes sie odbija wszystko. Halogeny proponuje zalozyc do poldka tak jak ma Janio daja duzo |
McRysa Polonez Caro Łódź | 2004-03-25 23:13:49 w czym może być przyczyna braku świateł mijania i to obu naraz, oraz jednego lewego światła pozycyjnego. przyczym żarówki są sprawne, bezpieczniki również. niewiem tylko jak przekażnik bo tego jeszcze nie sprawdziłem. Aha z tyłu i światła drogowe działają tak jak powinny |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-03-25 23:16:14 Jak nie przekaźnik to albo styki przy bezpiecznikach... albo styki na żarówkach... |
McRysa Polonez Caro Łódź | 2004-03-25 23:17:18 no tak ale cały przód jednocześnie |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-03-25 23:22:33 Sprawdz kostki przy żarówkach, lubią się topić.
[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-01-17 22:17:58 ] [ powód edycji: Literówka ] |
McRysa Polonez Caro Łódź | 2004-03-25 23:26:01 mam nadzieję że nie !!! choć to może być prawdopodobne bo ostatnio zaczeło dziać się coś dziwnego z akumulatorem dziwnie syczał
|
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-03-25 23:26:56 Jako że ja mam światła w Fiacie przerobione na wzór starych poldków (dostęp od silnika, po zdjęciu gum z żarówek) to ostatnio często mam problemy z kostkami bo okazuje się że założyłem zbyt dobre gumy na lampy i lekko spychają kostkę ze styków na żarówce... i muszę co jakiś czas poprawić docisk dlatego kostki nawet w Caro mogą być elementem decydującym o istnieniu świateł... |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-03-26 00:47:47 Stawiam na przekaznik. Tez tak mialem ze mi drogowe raz swiecily raz nie. Potrafily nagle podczas jazdy gasnac. Okazalo sie ze przekaznik. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-03-26 13:07:06 ja mam problem z bezpiecznikami a dokładniej z stykami i też czasem mi gasna |
cendra Miłośnik FSO Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2004-10-16 00:02:42 Mam problem, jak jezdzimy polonezem w nocy to mamy bardzo slabe swiatal mijania. podejrzewam ze trzeba je wymienic ale moze da sie jakies inne, lepsze zarowki dac : jak wogole je udoskonalic : [ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-01-17 20:41:55 ] [ powód edycji: Tytuł zmieniałem ] |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-16 00:09:53 wymień zarówki na phillips premium +30 lub nawet +50% Przy tej samej (podobnej) mocy dają naprawde jaśniejsze swiatło. Tych 90/100w raczej nie stosuj. Duży prąd i większe spadki napięcia. Mozesz wymienić (zamienić z innym rzadziej uzywanym) przekaźnik - po jakims czasie styki mająwiększy opór. Oczyśc kostki przy zarówkach.
No i jeszcze mozęsz zdjąć szkła z reflektora, umyć je od środka, sam odbłyśnik też ostrożnie umyć (namoczyć i potem płyn do naczyń), pomalować od wewnątrz na srebrno ten kapturek na żarówce i złożyćspowrotem wklejając szkło na silicon (przeźroczysty lub biały). To oczywiście mowa o reflektorach caro. Przy małych to warto zainwestować w nowy element (poszukać po znajomych czy ktoś ma nowe w piwnicy ) ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |