W dinozaurze cuś wyje !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyje jest może określeniem trochę na wyrost, ale dźwięk dobywający się spod maski z prawej strony jest właśnie do wycia podobny.
Rzeczony odgłos pojawia się podczas jazdy. Początkowo myślałam, że to może łożysko się kończy, ale wycie ucicha podczas jazdy na luzie, a poza tym odgłos wyjącego łożyska jest mi aż za dobrze znany. Dwa razy to przerabiałam w Roverze.
Zjawisko jest dla mnie nowością i w zwizku z powyższym proszę mądrzejszych ode mnie o opinię. Rozrząd, skrzynka, a może jeszcze coś innego ???

Coś mi się wydaje, że wielkimi krokami nadchodzi czas rozstania z Camrusią...

Pozdrowienia

mi do glowy od razu przychodzi lozysko skrzyni, ale ty piszesz ze po prawej stronie to juz jestem glupi.
Chociaz moze tak przenosi i wyje przy skrzyni ...

Pasowalo by podjechac na rolki zapiac jakis bieg i niech diagnosta slucha .....

Przy jakiej predkosci obrotowej silnika to slychac ?

Cytat:
2008-11-26 15:51:24, Cromm pisze:
Przy jakiej predkosci obrotowej silnika to slychac ?

Właściwie na każdej. Tylko na wolnych obrotach nie słychać.
Też mi to wygląda na łożysko w skrzyni, a że słychać z prawej strony ? W aucie się dźwięki różnie rozchodzą.

Ja bym to zrobil tak:
Jechal do kogos kto moze mi zdiagnozowac co i jak.
Po tym jesli:
1. Nie skrzynia zakasuje rekawy i do roboty albo jade do mojego znajomego mech.
2. Jesli skrzynia jade do specow od skrzyn zeby oblukali i wypowiedzieli sie co do naprawy, jesli powyzej 1000zl szukam uzywki ale wczesniej bym probowal ja jakos uratowac aplikujac jej
Ceramizer

albo cos z XADO ale moze byc problem z dostaniem.

a czy próbowałeś na postoju dodawać gazu i słuchać czy coś wyje, bo może pompa wody albo łożyska w alternatorze ??

Nie próbowałam, ale pompa ma niecała 2 lata (ok.40 tys.km), łożyska w alternatorze też. Teoretycznie nie powinny wyć, ale kto tam wie ... Sprawdzę wieczorem.

Babciu, ciężko będzie coś doradzić - pozostaje tylko wsadzić głowę pod maskę i słuchać. Od alternatora powinno być słychać tylko szum...

Powodzenia

Może taki odgłos daje łożysko na półosi ? Jeśli nasila się wraz z prędkością, to bylibyśmy w domu.

Za to jeśli wrasta wraz z obrotami, wtedy coś silnikowego.

Czas rozstania z Camry ? No wiesz co...

pzdr

Cytat:
2008-11-28 21:02:35, marcinm pisze:
Czas rozstania z Camry ? No wiesz co...

Niestety to prawda.
Camisia ma po prostu zmurszałe podwozie. Jeszcze się jakoś trzyma, ale jak długo - nie wiadomo. Prawdę powiedziawszy nie znam dnia, ani godziny...
Jedno jest pewne - do końca kwietnia muszę zdobyć kasę na nowe (tzn. inne) auto.
28 kwietnia Camisia ma przegląd i ona tego przeglądu raczej nie przejdzie. Przykre, ale prawdziwe.

A wracając do wycia. Tak sobie pomyslałam, że szukam kwadratówek, a ona może sobie (przepraszam za wyrażenie) wypierdziła gdzieś w wydechu dziurkę i stąd ten odgłos ?

Pozdrowienia

Pozostaje mi tylko żywić nadzieję, że nie zmienisz modelu, a jedynie rocznik...

Ja tam nie chcę nikogo na siłę przekonywać, ale to są naprawdę fajne auta...

pzdr

Kurde moja babcia ma skończone 20 latek i przechodzi przegląd gładko. Też mnie boli bo blacharka siada ale głównie drzwi i błotniki. Nadwozie jeszcze sztywne.
Może napinacz jakiś wyje? U mnie czasami wydawał dziwne dźwięki.

Cytat:
2008-11-29 13:18:35, marcinm pisze:
Pozostaje mi tylko żywić nadzieję, że nie zmienisz modelu, a jedynie rocznik... Ja tam nie chcę nikogo na siłę przekonywać, ale to są naprawdę fajne auta... pzdr

Przekonywać mnie nie trzeba, ale niestety Toyota nie produkuje Camry z dieslem, a gaz to ja uznaję co najwyżej w zapalniczce. Nawet w domu nie mam.

Premier - w mojej jest akurat odwrotnie: błotniki i drzwi są ok (były wymieniane ), a podwozie do d...

Pozdrowienia

Mogę Ci przerzucić diesla do nowszej budy, ale to byłaby masakra... jakieś pół godziny do setki

pzdr

Dzięki Marcin za dobre serce... Też tego nie widzę.
Muszę szukać czegoś innego. Chyba ... że wygram w totolotka, to od razu idę do Freya zamawiać Subaru !

BabciaEwa mam Forestera z 2007 jakbyś chciała Subaru.

Cytat:
2008-12-03 16:18:15, BabciaEwa pisze:
Dzięki Marcin za dobre serce... Też tego nie widzę. Muszę szukać czegoś innego. Chyba ... że wygram w totolotka, to od razu idę do Freya zamawiać Subaru !

Cóż... 3 generacja Camry do oszczędnych nie należy, 2.2 przy spokojnej jeździe pali 7,5 na 100, V6 - 9,5.

Gorzej, jak się podepta, to wzrasta odpowiednio do 15 i 20

Może porozglądamy się za następnym dinozaurem, ze zdrowym szkieletem ?

pzdr

Cytat:
2008-12-03 23:12:02, marcinm pisze:
Może porozglądamy się za następnym dinozaurem, ze zdrowym szkieletem ?

Wolałabym coś młodszego.

Cytat:
BabciaEwa mam Forestera z 2007 jakbyś chciała Subaru.

Premier - Ty mnie nawet nie denerwuj !!!

Diagnozowalas juz to ?