Toyota E12 2003 sol elektryka szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem w mojej toyce przestalo dzialac to automatyczne zamykanie szyb czy jak to nazwac jak sie trzyma to sie szyba zamyka ale jak sie mocnej pociaglo albo nacisnelo to sama sie zamykala do konca czy opuszczala ale teraz juz to przestalo dzialac po 3 tygodniowym postoju bez jazdy na podworku prosli bym o pomoc bo moze sam zrobie z gory dzikuje za pomoc

Po odłączeniu akumulatora lub jego rozładowaniu trzeba zaprogramować tą funkcję czyli:
1. Włączyć zapłon.
2. Otworzyć całkowicie szybę przyciskiem i nie zwalniając przycisku, trzymać go cały czas w pozycji otwieranie aż będzie słyszlne "pyknięcie" w drzwiach.
3. Następnie całkowicie zamknąć szybę i nie zwalniając przycisku, trzymać go w pozycji zamykanie aż będzie słyszlne "pyknięcie".
Funkacja automatycznego otwierania i zamykania powinna już działać.

czy nie wiem czy dobrze rozumim mam odlaczyc akomulator i na odlaczonym przekrecic kluczyk i dalej wedle instrukcji??

Cytat:
2008-12-09 13:01:10, dejwido88 pisze:
czy nie wiem czy dobrze rozumim mam odlaczyc akomulator i na odlaczonym przekrecic kluczyk i dalej wedle instrukcji??

ciekawe, jak chcesz opuścić szybę z odpiętym aku...

Cytat:

Nie. Trzeba zrobić pkt. 1,2 i 3

hehe, bez akumulatora dobre

jak napisał wyżej kolega. nic nie rób z akumulatorem. po prostu wykonaj punkty 1-3.

a kiedy wymieniales akumulator ostatnio??

Cytat:

Dejwido....skoncentruj sie.....

no to byla poraszka z mojej strony hehe az mi sie zal ale trudno musze z tym zyc ale dziki pomoglo tz wystarczylo przytrzymac do gory z 2 sekundy i juz kazda szybe po kolei ale wielkie dzieki za pomoc bo za taki cos w serwisie pewnie bym byl lzejszy o 100 a nie bylo by to warte jeszcze raz wielkie dzieki

jakbys pisal z przecinkami, to latwiej by sie czytalo. a tak sensu nie wylapalem. tylko ogolnie ze dziekujesz