VSC w Landcruiser 120 2004r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Auto po powodzi.Ktoś prubował jeździć po jeziorze!!!!!

Po zrobieniu zworki wyswietla bład 35 VSC.
Potrzebuje definicje(objaśnienie Błędu 35 w systemie kontroli trakcji VSC,TRC).Co to może być.
A może ktoś ma objasnienie kodów błędów w systemie VSC-nigdzie nie moge tego znaleść a by było mi pomocne przy dalszej eksploatacji auta?

Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie????

Spokoju trochę, jest tu taki jeden, pewnie sie odezwie jutro

pzdr

Patrzaj pan Marcinie, a ja myślałem że terenówce to woda nic dziwnego...
Że Twoja Camry kałuży się wystraszyła to rozumiem, ale LC ?
Ech... panie, co za czasy...
Jeszcze trochę i strach będzie po deszczu jeździć
Pozdro.

kiedys slyszalem o takiej sprawie. auto bylo nowe z salonu. i szybko zardzewialo. a ze gwarancja na blache dlugo jest, to gosciu oddal. i nie chcieli mu przyjac bo podobno byl nieodpowiednio exploatowany. na deszczu, w blocie i tym podobne.

to ladnie maja naćkane

przecież auto jest wlasnie do jezdzenia na deszczu. bo przeciez w deszczu nie bedziesz lazil na piechura.

Prawy przedni czujnik predkosci ma zbyt duze szumy w sygnale przy niskich predkosciach.
Tam niema typowego czujnika z rezystancja tylko hall z ukladem wewnatrz,i bieznia tez nie ma zebow tylko jest w formie pelnego pierscienia magnetycznego.
Sygnal z czujnika tez ma okreslony ksztalt podczas jazdy na wprost trapezowa ewolwenta ,a podczas cofania trapez z rozkami jak u diabelka
Osobiscie obstawiam ze woda weszla do piasty i troche cos zardzewialo,wiec trzeba to wyczyscic i bedzie ok ,chyba ze bylo uderzone i pierscien pekl.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2008-12-10 09:29:17 ]

Cytat:
2008-12-09 22:39:53, Perzan pisze:
Patrzaj pan Marcinie, a ja myślałem że terenówce to woda nic dziwnego... Że Twoja Camry kałuży się wystraszyła to rozumiem, ale LC ? Ech... panie, co za czasy... Jeszcze trochę i strach będzie po deszczu jeździć Pozdro.

Ona się nie wystraszyła. Oddała ducha dopiero po przejechaniu

pzdr

Cytat:
2008-12-10 20:57:32, marcinm pisze:
Ona się nie wystraszyła. Oddała ducha dopiero po przejechaniu pzdr

To juz dawno nie sa terenowki tylko limuzyny terenowe.
Jezeli juz ktos tapla je w blocie to musi miec naprawde duzo pieniedzy.
Zreszta z terenowkami to jak z rowerami gorskimi...sa po to aby w nich wymieniac czesci