PROBLEM Z OBROTAMI SILNIKA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM! PISZE BO MAM PROBLEM Z OBROTAMI SILNIKA W MOIM YARKU. NA BIEGU JAŁOWYM OBROTY SPADAJĄ DO OK. 600 SILNIK WPADA W DRGANIA KTÓRE PRZENOSZĄ SIĘ NA UKŁAD WYDECHOWY. NIEKIDY DRGANIA SĄ TAK DUŻE ŻE WYDECH "ZRZĘZI" JAK KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM TO PISZCIE...

a bylo kilka osob z takim problemem.

Bo obroty silnika w Yarisie mają spadać do 600. Trzeba jedynie sprawdzić wieszaki układu wydechowego i ewentualnie przesmarować lub wymienić uszczelkę pierścieniową w wydechu.

PS. Nie ma co krzyczeć - piszemy małymi literami !

Cytat:
2008-12-09 17:23:00, yaris-blue pisze:
WITAM! PISZE BO MAM PROBLEM Z OBROTAMI SILNIKA W MOIM YARKU. NA BIEGU JAŁOWYM OBROTY SPADAJĄ DO OK. 600 SILNIK WPADA W DRGANIA KTÓRE PRZENOSZĄ SIĘ NA UKŁAD WYDECHOWY. NIEKIDY DRGANIA SĄ TAK DUŻE ŻE WYDECH "ZRZĘZI" JAK KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM TO PISZCIE...

W szyscy wlasciciele Yarisow,a zwlaszcza wczesne Japonce,bo tam spadalo nawet do 500 i trzepalo silnikiem jak wibratorem
Kobiety je uwielbialy ,mezczyzni przeklinali

hehe ehh te kobiety

Więc NIE KRZYCZĄC dzieki za info! czyli z Waszych wypowiedzi wnioskuje że problem nie tkwi w silniku lecz w wydechu, w sumie z dwojga złego lepsze to Mam jeszcze pytanko odnośnie hałasującej tylnej kanapy, znacie może jakiej "domowe" sposoby żeby ją uspokoić...?

Cytat:
2008-12-11 16:01:19, yaris-blue pisze:
Więc NIE KRZYCZĄC dzieki za info! czyli z Waszych wypowiedzi wnioskuje że problem nie tkwi w silniku lecz w wydechu, w sumie z dwojga złego lepsze to Mam jeszcze pytanko odnośnie hałasującej tylnej kanapy, znacie może jakiej "domowe" sposoby żeby ją uspokoić...?

Tak bzykac na przednim siedzeniu

Cytat:

Na przednim można szybe wybić...

Cytat:
2008-12-11 20:01:03, Bigelektron pisze:
Tak bzykac na przednim siedzeniu

Tak ale z tyłu tez sie da nawet w maluchu

hehe, oj pieszczochy pieszczochy