Jaki zastosować bezpiecznik przed fabryczną grajką ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam radio Traffic 3000 a przed nim (czerwony przewód +12V) w oprawce (na której pisze 4A) bezpiecznik 0.5A i to w dodatku "podwatowany". Natomiast na żółtym przewodzie (z tego co wyczytałem także +12V z tym że niby podtrzymanie zasilania, który nie wiem dlaczego nie jest podłączony do kostki ISO) w oprawce na której pisze 0.5A wsadzony jest bezpiecznik 4A także "podwatowany. Poprzeni właściciel auta dobrze mi w tym namieszał a ja niestety na tym się nie znam. Liczę na waszą pomoc w uporządkowaniu tego ustrojstwa.
Pozdro

up
Jutro chciałbym to zrobić więc może ktoś się wypowie bo ja niestety nie wiem

daj 5,jesli wszystko bedzie dobrze podłaczone bedzie trzymał

4A to 4A a ten żółty to po to żeby przy odpalaniu ci sie radio nie wyłączało--ja tak miałem

Podepne sie pod temat.
Jaki dac bezpiecznik na kablu zasilajacym wzmaczniacz jesli we wzmacniaczu mam 20A?
Powinien byc wiekszy czy mniejszy?
Jak to jest???

Cytat:
2009-06-24 09:38:40, dino84 pisze:
Podepne sie pod temat. Jaki dac bezpiecznik na kablu zasilajacym wzmaczniacz jesli we wzmacniaczu mam 20A? Powinien byc wiekszy czy mniejszy? Jak to jest???

powinien byc conajmniej rowny sumie bezpiecznikow jakie masz we wzmacniaczach . ale lepiej dac ciut wiekszy

Czyli jesli mam we wzmacniaczu 20A to 30 na kablu powinien byc odpowiedni? Kupilem 40, ale chyba go wymienie na mniejszy - 30.

moze byc i 40