Spryskiwacz przedniej szyby co z nim ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Sluchajcie czy spotkaliscie sie z czyms takim zeby jeden z natryskow przedniej szyby (w jednym spryskiwaczy sa dwie dysze) pryskał raz tak raz siak, próbowałe lekko cienka igłą przetkac go ale to nie pomogło zbytnio.
W wolnej chwili zdemontuje mate wygluszajaca i owy spryskiwacz ale chcialbym od was sie dowiedziec co moze byc powodem ew. dolegliwosci tej jednej dyszy ?
Moze byc ze na jednej z tych dysz osadził sie jakis osad, kamien albo sam z siebie sie rozchwierutał ?

Cytat:
2009-01-31 11:31:32, Cromm pisze:
Witam Sluchajcie czy spotkaliscie sie z czyms takim zeby jeden z natryskow przedniej szyby (w jednym spryskiwaczy sa dwie dysze) pryskał raz tak raz siak, próbowałe lekko cienka igłą przetkac go ale to nie pomogło zbytnio. W wolnej chwili zdemontuje mate wygluszajaca i owy spryskiwacz ale chcialbym od was sie dowiedziec co moze byc powodem ew. dolegliwosci tej jednej dyszy ? Moze byc ze na jednej z tych dysz osadził sie jakis osad, kamien albo sam z siebie sie rozchwierutał ?

No miałem kiedyś to samo i też grzebałem jakąś igiełka w końcu podjechałem do znajomego warsztatu zdemontowałem dysze i przedmuchałem we wszystkie możliwe dwie strony powietrzem i jest spokój pomogło

Pewnie masz jakiegoś paprocha w spryskiwaczu.
Wyjąć, przedmuchać do tyłu i będzie git
Pozdro.

Jakis smiec pewno sie w niej kreci jak gowno w przereblu...i co go igielka przesuniesz to go plyn z powrotem wciska

No wczoraj sobie sikal jakby raz mu sie chcialo raz nie chcialo to raz na dol to do gory mocniej albo silnikej, fakt wszystko wskazuje ze co tam zalega jakies goo...no.
A tak mi ostatnio przyszlo do glowy podczas wlewania plynu z selgrosa o wdzieczej nazwiej JAN ze na dnie plywaja jakies farfocle i to w jednej i drugiej butelce.
Wlac musialem bo nie bylo ale staralem sie z wierzchu moze cos wpadlo hm..
popatrze.

No spryskiwacz wyczyszczony faktycznie jakis farfocel sobie gdzies w dyszy siedział
Pourywałem kilka zatrzasków maty wygłuszającej, teraz albo ASO albo moze wiecie gdzie kupie zamienniki ?
Niby pare zł ale zawsze lepiej miec więcej niż ma braknąć.
Ktoś dobierał jakieś spinki do tej maty ?

Cytat:
2009-02-05 09:37:37, Cromm pisze:
[...]Ktoś dobierał jakieś spinki do tej maty ?

Tak. Zadzwoniłem, podałem kilka magicznych cyferek i już 2 dni później mogłem odebrać
Spinki mnie kosztowały ~2,80/szt.
Pozdro.

Cytat:
2009-02-05 11:38:32, Perzan pisze:
Spinki mnie kosztowały ~2,80/szt. Pozdro.

Oj musze jeszcze raz zadzwonić
Mnie maja kosztować 0.35

hehe, bo Perzan to burżuj

Cytat:
2009-02-06 09:50:46, kleeb pisze:
hehe, bo Perzan to burżuj

Nie. Zawsze mnie boli durna spinka czy nakrętka po 2+PLN, ale przynajmniej mam spokojną głowę, że mi któregoś dnia nie wkręci maty w alternator
Pozdro.

aaaaa.... mata wygłuszająca maskę w Cari jest w standardzie tylko w 2.0 i dieslach, czy znowu się o czymś ciekawym dowiedziałem ??

Jest w standardzie tylko w 2,0 GTi i w kopciuchu
Pozdro.

to dlatego jej u mnie nie ma

Ja zalozylem do e-10 1.3 i powiem ze doznania w decybelach sa naprawde małe o wiele wazniejsza jest grodz ktora jak jest wyciszona to daje juz duzo.
Zauwazylem natomiast ze po zalozeniu maty w E-10 maska w zimie tak juz nie paruje po sniegu, deszczu jak jest mrozik

Zastanawia mnie jednak fakt czy takie spinki by pasowaly:

http://www.autospinki.sklepy24h.pl/?page=produkt_lista&kategoria_id=16889